Style

10 kledingtips om je als man stijlvol te kleden

10 kledingtips om je als man stijlvol te kleden

Het spreekwoord ‘kleren maken de man’ zit niet voor niets in onze taal. Met een goede outfit laat je persoonlijkheid en stijl zien. We geven je daarom een extra steuntje in de rug met deze 10 stijltips voor elke man.

1. Een pak op maat

In een pak dat perfect past ziet elke man er beter uit. Investeer dus in een pak dat je op maat laat maken. Heb je een pak dat al bijna perfect zit? Laat de laatste details toch even op maat maken.

2. Investeer in basics

Als je goede basics hebt, kan de rest al bijna niet meer mis gaan. Een goed paar jeans en kwalitatieve witte overhemden zijn voorbeelden van basics waar je altijd wel wat aan hebt. Onderschat niet hoe veel goede basics voor je stijl kunnen doen.

stijltips voor mannen

3. Draag kleding die goed past

Het lijkt vanzelfsprekend dat je kleding draagt die je past, maar toch gaat het nog wel eens mis. Als je een kledingstuk aan krijgt, betekent het niet dat het ook goed past. ‘Te strak’, ’te los’, ’te lang’ en ’te kort’ zijn allemaal niet goed. Kleding die goed past flatteert je lichaamstype een stuk meer.

4. Draag kleding die bij je flatteert

Met kleding benadruk je de sterke punten van je lichaam. Let vooral met patronen zoals strepen op je lichaamsbouw en kies voor kledingstukken waarin je lijf het beste uitkomt.

5. Doe oude kleding weg

Heb je een kledingstuk al meer dan een jaar niet gedragen? Dan kan het de deur uit. Oude werkkleding om in te klussen is een uitzondering, maar de rest kan allemaal weg als je het niet meer draagt.

stijltips voor mannen

6. Kies wat anders dan grijs en bruin

Klamp je niet volledig vast aan basics. Grijs, bruin, zwarte en witte kledingstukken kun je overal mee combineren, maar als je kast alleen uit die kleuren bestaat, zit er weinig persoonlijkheid in. Stap dus je comfortzone en koop ook eens een andere kleur, textuur of print.

7. Layeren van je outfit

Op het heetste punt van de zomer is een t-shirt meer dan genoeg, maar de rest van het jaar is layeren een stijlvolle toevoeging aan je outfits. Je draagt dan meerdere lagen kleding. Een gaaf denim jasje over een tof shirt, bijvoorbeeld.

8. Een goed horloge

Als je een horloge kiest, is het juist handig om wat meer aan de basic kant te zitten. Zo zorg je ervoor dat jouw horloge bij zo veel mogelijk outfits past. Ben je een echte horloge liefhebber? Breid dan met een gerust hart je collectie uit.

kledingtips voor mannen

9. Investeer in accessoires

Met een broek en shirt aan ben je in principe aangekleed, maar dat betekent niet dat je outfit af is. Investeer in goede accessoires. Je combineert ze makkelijk met basics en ze geven je outfit een stuk meer persoonlijkheid.

10. Verzorg je kleding

Strijk je overhemden voordat je ze draagt, breng je pak op tijd naar de stomerij en houd je kleren netjes schoon. Het is niemand zijn favoriete klusje, maar je kledingkast wordt er wel een stuk beter van. Verzorging van je kleding is absoluut de moeite waard.