Style

Deze kledingstukken kun je het beste ophangen, en deze het beste opvouwen

kledingstukken-ophangen-opvouwen
(Foto: Depositphotos)

De schone was is eindelijk droog en kan de kast in. Overhemden en jasjes aan hangers en de rest vouw je waarschijnlijk lekker op. Is dit wel de juiste manier? Je zult merken dat opvouwen voor sommige kledingstukken funest is of dat andere kledingstukken uitgelubberd worden wanneer je deze ophangt.

Wat is nu eigenlijk het beste voor je kleding? Ieder kledingstuk verdient extra zorg als je ze lang mooi wilt houden. Dus daarom een aantal handigheden zodat jouw kledingstukken er voortaan altijd mooi uitzien.

Dikke truien

Nu het weer kouder is buiten wil je natuurlijk weer een lekkere warme trui aan. Dikke truien kun je het beste altijd opvouwen. Dit is meer om praktische redenen. Wanneer je een dikke trui ophangt, zal dit veel ruimte innemen in je kast.

Deze ruimte kun je beter bewaren voor overhemden. Daarna zal je trui ook minder mooi in model zitten als je hem altijd ophangt. Door de zwaarte van de trui aan de onderkant rekt het uit en gaat dit ten koste van het model.

kledingstukken-ophangen-opvouwen
(Foto: Freepik)

Linnen kleding

Linnen kleding moet je altijd, maar dan ook altijd ophangen. Linnen is een fijne en lichte stof die niet veel ruimte zal innemen in je kast, maar het kreukt ontzettend snel. Wanneer je dit vouwt komen er snel al lelijke vouwen in die je er alleen uit kan strijken.

Sowieso is het handig om je linnen kleding eerst te strijken. Het resultaat van je kleding zal echt stukken mooier zijn. Mocht je er net voor een etentje of feestje achter komen dat je linnen kledingstuk toch gekreukt is, overweeg dan om het even snel te stomen. Ongetwijfeld dat je partner een stomer of strijkijzer met stoomfunctie heeft.

kledingstukken-ophangen-opvouwen
(Foto: Freepik)

T-shirts

T-shirt kun je het beste opvouwen. Dit kledingstuk is namelijk vaak erg rekbaar waardoor het gaat uitrekken als je dit op zou hangen. Het handigste is om je T-shirts op te vouwen op de manier van de bekende opruimgoeroe Marie-Kondo.

  1. Leg het shirt plat voor je neer.
  2. Vouw de rechterkant van het shirt naar het midden.
  3. Vouw de helft van de mouw om.
  4. Doe hetzelfde met de linkerkant.
  5. Vouw het shirt dubbel, laat een centimeter ruimte over aan de bovenkant.
  6. Vouw dubbel.
  7. Vouw nog een keer dubbel.
  8. Klaar en in de kast!

Zo kun je de T-shirts mooi op een rijtje plaatsen in je lade. Dit zorgt ervoor dat je alle T-shirts meteen ziet, zal voor minder vouwen in de kleding zorgen en zorgt voor meer ruimte zodat al jouw basic shirts een plekje hebben.

kledingstukken-ophangen-opvouwen
(Foto: Freepik)

Zijden kleding

Voor zijden kleding geldt hetzelfde als voor linnen kleding. Zijden kleding krijgt niet zo snel vouwen, maar gaat wel heel erg kreukelen. Het handigste is om zijden kledingstukken op te hangen aan hangers met antisliprandjes er op.

Zijden kleding is namelijk erg glad en zal van houten hangers afglijden. Zo krijg jij nooit meer verfrommelde zijden overhemden en zul je stralend op je date aankomen.

kledingstukken-ophangen-opvouwen
(Foto: Freepik)

Broeken

Voor broeken kun je beide opties kiezen. Stevige spijkerbroeken kun je makkelijk opvouwen. Doordat de stof zo dik is zullen hier namelijk geen vouwen in komen. Bij broeken die je niet kunt strijken of stomen, zoals leren broeken, is het beter om deze op te hangen.

Zo weet je zeker dat er geen vouwen of kreukels in komen. Dit kun je het beste doen aan kledinghangers met clipjes eraan. Tussen die clipjes is het handig om een stukje karton te doen, zodat er geen afdrukken op de broeken komen.

kledingstukken-ophangen-opvouwen
(Foto: Freepik)