kiprun KS900 parijs decathlon
Health

Run Experience 2023: nieuwe KIPRUN KS900 testen in Parijs

Echte hardlopers zijn altijd op zoek naar mooie nieuwe routes en gear. Manly werd door Decathlon uitgenodigd om nieuwe modellen van KIPRUN te testen tijdens de “Run Experience 2023”, omtrent de marathon van Parijs.  Dubbele winst dus! Want waar kun je nieuwe stappers beter testen dan tijdens een tof event met andere sportliefhebbers? Wij probeerden de KIPRUN KS900 uit in de stad van de liefde, met een mooie route langs de Seine richting de Eiffeltoren. De KS900 is volgens de geruchten een allround schoen, geschikt voor zowel korte als lange afstanden. De hoogste tijd om dit zelf te testen. 

Run Experience 2023

In Parijs stond de Run Experience op het programma in aanloop van de marathon van Paris. Deze experience is een walhalla voor hardlopers. Op de experience vind je verschillende merken, lezingen, ontmoet je andere hardlopers en kom je helemaal in de sfeer van de marathon. Helaas liepen wij zelf geen marathon, maar waren we wel op de experience aanwezig. KIPRUN was uiteraard ook goed vertegenwoordigd met een toffe eigen stand.

Na het bezoeken van de experience was het de hoogste tijd om ons in het hotel in onze nieuwe KIPRUN outfits, inclusief de nieuwe de KS900 hardloopschoen, te hijsen. Er stond een namelijk fijne run van 9 km voor ons op de planning. Tijdens een rondje door Parijs, langs de prachtige Seine, renden we samen met een groep vol fanatieke hardlopers richting de Eiffeltoren(sowieso een dikke aanrader om ooit een keer te doen). Terug pakten we de toeristische route waardoor we nog wat extra kilometers in de benen hadden voordat we konden genieten van een welverdiend Frans diner.

kiprun kiprun KS900 parijs

KS900 review

Tijdens onze run droegen we de KS900. De zwarte variant ziet er tof en herkenbaar uit. De schoen heeft oranje details en valt goed op tussen de massa. Naast onze favoriete kleurenvariant zijn er uiteraard ook andere edities. Het uiterlijk is dus in ieder geval goedgekeurd. Hoe zit het met de belofte van deze schoen? Is hij echt geschikt voor de allround hardloper?

Wat direct opvalt is het gewicht van deze schoen. Ondanks de brede zool weegt deze schoen weinig tot niets. De zool is gemaakt van MFOAM, een nieuw soort zachte foam, en dit voelt heerlijk aan tijdens het lopen. Je veert heerlijk over de weg vanaf de eerste stap die je maakt. Een grote shout out naar de knappe koppen die de techniek achter deze schoen hebben bedacht.

Conclusie: betaalbare en goede allround schoen

Een tof uiterlijk, heerlijke demping, erg licht, in combinatie met een hele fijne prijs (99,99 euro). In deze prijscategorie is dit in onze ogen een van de beste opties voor hardlopers. Je kunt gemakkelijk vele kilometers maken met deze comfortabele schoenen en hij is geschikt voor verschillende doeleinden, trainingen en wedstrijden. Meer weten? Check hier alle opties, info en kleuren.