Deze rijke kinderen verdienden hun eerste miljoenen voor hun 18e
Geld & Carrière

Deze rijke kinderen verdienden hun eerste miljoenen voor hun 18e

Het idee van een tienermiljonair is allang niet meer zeldzaam, bedenkende hoeveel jonge mensen actief zijn in bijvoorbeeld de entertainmentindustrie. Het enige wat je nodig hebt is een goed idee, doorzettingsvermogen en een beetje gun-factor, zo bewijzen deze selfmade miljonairs.

Selfmade miljonairs als tiener

Je hoort genoeg verhalen over kinderen of tieners die een bedrijfje starten om geld te verdienen voor bijvoorbeeld hun studie. Toch behoren de ondernemers uit deze lijst tot de uitzonderingen op de regel.

Hun hobby bedrijfjes en investeringen veranderden in ondernemingen die vandaag de dag miljoenen dollars waard zijn. Dit zijn de meest bewonderenswaardige selfmade tiener miljonairs:

Chris Phillips / dot5hosting

In 2002 kwam Phillips erachter dat internet “een ding” aan het worden was, en zag dat er een groeiende vraag naar webhosting was. Op 17-jarige leeftijd creëerde Phillips ‘dot5hosting‘.

Binnen twee jaar had hij al meer dan een miljoen dollar verdiend. In de loop der jaren is het bedrijf, samen met internet, gegroeid en omvat het vele andere diensten die een bedrijf nodig heeft om online aanwezig te zijn in de moderne wereld.

Chris Phillips miljonair

Adam Hildreth / Dubit Limited

Toen Adam nog maar 14 jaar oud was, richtte hij Dubit Limited op, een sociale netwerksite voor jongeren die op een bepaald punt zelfs een van de grootste sociale netwerksites voor tieners in het Verenigd Koninkrijk was.

Niet lang daarna besloot Hildreth zich te blijven concentreren op jongeren en ontwikkelde Crisp Thinking, een bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van technologie om kinderen online te beschermen.

selfmade tiener miljonairs

Jon Koon / Extreme Performance Motorsports

Jon Koon verdiende zijn eerste miljard toen hij 30 was. Toch moeten we opmerken dat deze ondernemer zijn eerste miljoen verdiende toen hij nog maar 16 jaar oud was. Op zeer jonge leeftijd opende Koon Extreme Performance Motorsports, een winkel voor auto-onderdelen.

De winkel veranderde in een begrip nadat het MTV-programma Pimp My Ride Koon’s bedrijf begon te gebruiken als vaste leverancier van onderdelen. Eenmaal op de universiteit breidde Koon zijn bedrijf uit naar meer dan 20 landen.

selfmade tiener miljonairs

Ashley Qualls / WhateverLife.com

Toen ze nog maar 14 was, leerde Ashley Qualls zichzelf HTML en besloot ze een site te bouwen met de naam WhateverLife.com, waar ze haar ontwerpwerk kon laten zien aan potentiële kopers. Toen der tijd had de website nog niet veel bezoekers.

Het jaar daarop begon Ashley haar diensten aan te bieden aan klasgenoten die meer gepersonaliseerde pagina’s wilden voor hun MySpace- en andere sociale mediapagina’s.

Toen het verkeer groeide door mond-op-mondreclame, sloot Ashley zich aan bij Google Adsense en begon te verdienen aan advertentie-inkomsten. WhateverLife.com zit op het moment van schrijven op ongeveer 7 miljoen maandelijkse gebruikers, waar Ashley miljoenen mee binnenharkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ashley Qualls (@ashbernie311)

Robert Nay / Bubble Ball

De meeste makers van nieuwe mobiele gaming-apps mogen blij zijn als ze in de eerste paar weken de lancering een paar honderd downloads krijgen. Voor Robert Nay ging dit niet zo. In de eerste twee weken na de release van zijn game Bubble Ball verdiende Robert op 14-jarige leeftijd al twee miljoen dollar.

Drie jaar later was de game van Nay meer dan 16 miljoen keer gedownload, waardoor dit jonge wonderkind, nu 23, bewees een zeer succesvolle ondernemer te zijn. Hij blijft games ontwikkelen onder zijn eigen merk, Nay Games.

selfmade tiener miljonairs1

Rijkdom in de 21ste eeuw

We leven in een tijd waarin je van de ene op de andere dag plotseling rijk kan worden. Bovenstaande selfmade miljonairs hebben bewezen dat je rijkdom en succes al op extreem jonge leeftijd kan bereiken. Heb je interesse in het lezen van nóg meer succesverhalen?

Bekijk dan ook eens de onderstaande artikelen: