kickboksen perfecte workout
Health

5 redenen waarom kickboksen dé perfecte workout is

Als je in plaats van de gym op zoek bent naar een iets meer motiverende fitness routines, kun je overwegen een kickbokstraining aan je schema toe te voegen. De sport combineert vechtsport technieken met intensieve cardio, wat betekent dat je een complete lichaamstraining krijgt. Met kickboksen krijg je jezelf in een mum van tijd in topvorm.

Is kickboksen dé perfecte workout?

Of je nu een beginner bent op het gebied van fitness of al lang in de gewichten hangt, door minstens één keer per week een kickbokstraining toe te voegen, voel je je energieker in je dagelijkse leven. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan waarom deze vechtsport zo goed voor je is. Wij hebben de vijf beste voor je uitgezocht:

1. Train elke spier in je lichaam

Of je nou op zoek bent naar grotere armen, sterkere benen of dat gedroomde wasbordje, met kickboksen train jij letterlijk elke spier in je lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat kickboksers net als Rico Verhoeven over het algemeen goed ontwikkelde spiermassa en een laag lichaamsvetpercentage hebben

Vergelijkbaar met zwemmen is kickboksen ook een full-body workout. De bewegingen die je maakt in combinatie met het conditionele aspect ervan zorgt er bij deze sport voor dat je zowel vet verbrand als spieren aankomt.

kickboksen de perfecte workout

2. Vergroot je uithoudingsvermogen

Trainingen waarbij je intensief bezig bent met cardio zorgen ervoor dat je snel uithoudingsvermogen opbouwt. Een studie die is gepubliceerd door Biology of Sport heeft aangetoond dat je met kickboksen zowel cardio- als spieruithoudingsvermogen opbouwt.

Het leren van de juiste ademhalingstechnieken en het onderhouden ervan tijdens je sessie is net zo belangrijk voor je training als het uitdelen van de perfecte stoot.

3. Discipline kweken

De kunst van het leren van elke vorm van vechtsport vereist tijd, toewijding en controle. Vastberadenheid en discipline staan hierbij centraal. De discipline die je leert bij dit type sport, kan zich vertalen naar je dagelijkse routines en gewoontes. Het nemen van wat kickbokslessen zorgt er dus niet alleen voor dat je fysiek sterker wordt, maar ook op mentaal gebied.

kickboksen_de_ultieme_workout

4. Verlicht stress, angst en woede

We hebben allemaal van tijd tot tijd wel eens last van stress of woede. Soms gaat er niets boven het uiten van die negatieve gedachtes en gevoelens. Kickboksen vereist constante beweging, wat net als meditatie helpt bij het verlichten van stress. Studies hebben ook aangetoond dat boksoefeningen gevoelens van angst, depressie en woede kunnen verminderen.

Zo helpt het onder andere om je gedachten af te leiden. Als je intensief aan het kickboksen bent, denk je namelijk aan niets anders meer (neem maar van ons aan). Zie het als een sportieve therapiesessie.

5. Bouwen aan je zelfvertrouwen

Het laatste voordeel waar we het over willen hebben, is dat het je zelfvertrouwen zal vergroten, en wel op een aantal verschillende manieren. Allereerst, wetende dat je jezelf kan verdedigen als het erop aankomt, geeft iedereen een goed gevoel.

Bovendien zal je hoogstwaarschijnlijk flink wat aankomen in spiermassa. Elke keer als je in de spiegel kijkt groeit je zelfvertrouwen.

kickboksen de ultieme workout

Alles-in-een training voor complete workout

Er zitten zoveel voordelen aan kickboksen dat het eigenlijk zonde is om nooit te proberen. Het is een fantastische vechtsport, waarin Nederland bovendien koploper is. Ons land heeft in het verleden gigantisch veel wereldkampioenen voorgebracht, denk bijvoorbeeld aan K-1 legende Badr Hari, en natuurlijk The King of Kickboxing Rico Verhoeven.

Kickboksen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging in het algemeen. Je leert zelfvertrouwen, discipline (om nog maar te zwijgen over hoe sterk het je maakt). We raden iedereen aan om het tenminste één keer te proberen, maar wel met een disclaimer: als je ooit begint, is de kans aanwezig dat je er ook nooit meer mee stopt.