kia, ev6, gt, dragrace
Wheels

Kia verslaat een Laborghini Urus en Ferrari in sprintrace

Dit is een typisch voorbeeld van: beoordeel een boek niet op z’n kaft. Maak kennis met de Kia EV6. Het Zuid-Koreaanse merk maakte onlangs de cijfers bekend en kwam direct met een toffe versie van deze auto: de Kia EV6 GT.

Kia EV6 GT

Deze snelle versie van de EV6 haalt 585 pk uit zijn twee elektromotoren. Om even specifiek te zijn: dit is net zoveel als een Mercedes-AMG GT R. Je zit binnen 3,5 seconden op de 100. Je kunt dus prima doortrappen met dit beestje.

Om dit te bewijzen organiseerde Kia een dragrace met een aantal interessante opponenten. Denk aan een Lamborghini Urus, Mercedes-AMG GT, McLaren 570S, Porsche 911 Targa 4 en een Ferrari California T. Allemaal hoog gewaardeerde supercars. Benieuwd hoe dat afliep? Check de video hieronder:

Prima podiumplek

Ondanks de hevige concurrentie wist de Kia een tweede plek te veroveren. Alleen de McLaren was net iets sneller dan de Zuid-Koreaanse auto. Een hele opvallende en bijzondere prestatie die we niet aan zagen komen.

De Kia EV6 GT heeft een giftige look met zijn felgroene accenten. Deze kleur i ook terug te vinden op de remklauwen en in het interieur. Er komt binnenkort ook een ander optiepakket met GT-elementen met iets minder krachtige specs in de vorm van de GT-line.

kia, gv6, gt