Netflix

Kevin Spacey vrijgesproken: hoe groot is de kans op House of Cards seizoen 7?

Kevin Spacey vrijgesproken hoe groot is de kans op House of Cards seizoen 7
(Foto: Netflix) Kevin Spacey als Frank Underwood in de Netflix-serie House of Cards

Onlangs werd acteur Kevin Spacey vrijgesproken van aanklachten van seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Spacey wil zelf graag weer aan het werk, maar welke tv- of filmproducent geeft hem een rol? Veel fans van de mateloos populaire serie House of Cards zouden graag een zevende seizoen zien. In seizoen 1 tot en met 6 speelde Spacey een hoofdrol. Hoe groot is de kans op House of Cards seizoen 7?

Kevin Spacey wil graag weer aan het werk

Je hebt vast gehoord over de geruchtmakende rechtszaak tegen Kevin Spacey, over seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Spacey werd vrijgesproken, maar betekent dat nu ook dat hij weer aan de slag kan? Zelf is hij daar optimistisch over. “Ik weet dat er mensen zijn die klaarstaan om me in te huren op het moment dat ik ben vrijgesproken”, zei hij in juni tegen een interviewer van het Duitse weekblad Die Zeit.

Zal hij terugkeren in één van zijn populairste rollen, die van Frank Underwood in House of Cards? Er is niets dat daarop wijst. De hoog gewaardeerde serie kent 6 seizoenen op Netflix en de laatste aflevering was in 2018. Spoiler alert: in het laatste seizoen gaat het door Spacey gespeelde personage Frank Underwood dood.

Spacey verloor rechtszaak van de producenten van House of Cards

De dood van zijn personage maakt een terugkeer van Spacey zeer onwaarschijnlijk. Zelfs al zouden de makers van de serie een seizoen 7 zien zitten, dan is de kans minimaal dat Spacey gevraagd wordt daaraan mee te werken.

Kevin Spacey vrijgesproken hoe groot is de kans op House of Cards seizoen 7 01

Naast de ongeloofwaardigheid van de terugkeer van een overleden personage, speelt er nog iets. De producten van de serie en Spacey gingen met enorme ruzie uit elkaar. Het kwam tot een rechtszaak, waarin de producenten een schadevergoeding eisten van Spacey voor gederfde inkomsten. Spacey verloor en moest eind vorig jaar 31 miljoen dollar overmaken.

Komt er een House of Cards spinoff?

Als er geen seizoen 7 komt van House of Cards, komt er dan misschien wel een spinoff?  Daar waren daadwerkelijk plannen voor, maar die zijn afgeblazen. Na de beschuldigingen tegen Kevin Spacey in 2018 dachten de producten aan een spin-off op basis van het personage Doug Stamper.  De acteur die deze rol speelde, Michael Kelly bevestigde echter al snel dat het project niet werd doorgezet.

Op dit moment wordt er door fans van House of Cards nog altijd druk gespeculeerd over voortzetten van House of Cards en over spinoff series. Concrete plannen zijn er echter jammer maar helaas in het geheel niet. We zullen het dus moeten doen met seizoen 1 tot en met 6 op de succesvolle streamingsdienst Netflix.