Geld & Carrière

Zoveel geld liep acteur Kevin Spacey mis door zijn rechtszaak

Kevin Spacey financieel-achteruit-rechtszaak
Foto: Instagram @revistaeresmx Foto: @kevinspacey

Gisteren werd bekend dat acteur Kevin Spacey is vrijgesproken van  beschuldigingen van seksueel misbruik. Hoewel er nog een zaak tegen hem loopt in Amerika, lijkt er een einde te komen aan een lange, onzekere periode voor de acteur waarin hij niet of nauwelijks werd gevraagd voor rollen in films of tv series. Hoeveel geld heeft dat hem gekost? We zochten het uit.

Indrukwekkende carrière van zo’n 30 jaar

Kevin Spacey heeft een indrukwekkende carrière van 30 jaar in films, tv-series en theater. Hij maakte zijn filmdebuut in de late jaren 80 met kleine rollen in bijvoorbeeld de film Heartburn (1986) en in de jaren 90 brak hij door met The Usual Suspects (1995). Spacey speelde ook opvallende rollen in films zoals Superman Returns (2006), Margin Call (2011) en Baby Driver (2017).

Spacey won talloze awards, waaronder een Tony Award, een British Academy Film Award, twee Academy Awards, een Golden Globe Award en vier Screen Actors Guild Awards. Hij word gezien als een talentvolle en veelzijdige acteur die zowel in films, tv-series als in theater uit de voeten kan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sky News (@skynews)

Beschuldigingen van seksueel misbruik

Enkele jaren geleden kwam Kevin Spacey echter negatief in het nieuws, door beschuldigingen van meerdere seksuele misdrijven. Deze beschuldigingen hadden een verwoestende impact op zijn leven en carrière. Hij gaf toe dat zijn wereld instortte nadat de beschuldigingen naar buiten kwamen, waardoor hij veel verloor van wat hem dierbaar was.

Miljoenencontract House of Cards

Een van de grootste financiële verliezen voor Spacey was het verlies van zijn 6,5 miljoen dollar per seizoen verdiensten voor zijn rol in de hoog gewaardeerde serie House of Cards. Hij ontving destijds 500.000 dollar per aflevering en de serie was een groot succes op streamingsdienst Netflix. Echter, nadat de beschuldigingen aan het licht kwamen, werd Spacey uit de show verwijderd en zag hij zijn inkomsten verdwijnen.

Ook een ander veelbelovend project van Netflix, een biopic over de bekende schrijver Gore Vidal met Spacey in de hoofdrol, kwam abrupt tot stilstand. De beschuldigingen zorgden ervoor dat de streamingdienst alle banden met de acteur verbrak en afstand nam van zijn lopende projecten, waaronder deze veelbelovende film.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kevin Spacey (@kevinspacey)

Schadevergoeding voor de House of Cards producenten

De rechtszaak koste Spacey nog veel meer geld. In november 2022 moest de acteur van de rechter een schadevergoeding betalen aan de producenten van House of Cards. Spacey ging in hoger beroep, maar verloor; de rechtbank gelaste hem om een bedrag van 31 miljoen dollar te betalen aan de producers van de serie.

Heeft Spacey nu nog wel geld over? Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Diverse bronnen op het internet becijferen het vermogen van Kevin Spacey in 2023 nog altijd op rond de 110 miljoen dollar.