Health

Wat is het keto dieet en de voordelen voor je gezondheid

gezondheidsvoordelen keto dieet eten

Ben je op zoek naar een manier om je gezondheid te verbeteren of wat kilo’s kwijt te raken? Misschien heb je gehoord van het keto dieet, een dieet dat steeds populairder wordt. Maar wat is een keto dieet, wat kan je eten en wat zijn de gezondheidsvoordelen van dit dieet? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Wat is een keto dieet?

Een keto dieet, of ketogeen dieet, is een dieet met weinig koolhydraten, iets meer eiwit en veel vet. Door de koolhydraten te beperken, dwingt het dieet het lichaam om in een staat van ketose te komen. Dit betekent dat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van glucose (suikers) als brandstof. Veel mensen verliezen overbodige kilo’s door dit dieet en geven daarnaast aan dat ze zich een stuk beter voelen.

Op een keto dieet zijn voedingsmiddelen rijk aan vetten en eiwitten en arm aan koolhydraten de basis. Vlees en vette vis zijn goede opties om aan de juiste hoeveelheid eiwitten te komen. Eieren, kaas en noten passen ook goed in een keto dieet omdat ze weinig koolhydraten hebben. Tot slot zijn gezonde vetten zoals olijfolie, kokosolie, avocado’s en boter belangrijk om een goede vetbalans in je dieet te behouden.

Voordelen van een keto dieet

Onderzoek heeft aangetoond dat een keto dieet effectief kan zijn bij het verminderen van lichaamsvet en het verliezen van gewicht. Door het verminderen van de koolhydraten en het verhogen van de hoeveelheid vet, kan het dieet de eetlust verminderen en helpen om minder calorieën binnen te krijgen. Ook kan het dieet leiden tot een verhoogde stofwisseling, wat kan helpen om meer calorieën te verbranden.

Een keto dieet kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en te stabiliseren. Dit is vooral gunstig voor mensen met diabetes type 2, omdat het dieet kan helpen bij het verminderen van schommelingen in de bloedsuikerspiegel, wat vaak wordt veroorzaakt door koolhydraten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keto Diet (@keto_personal_diet)