Netflix

Keep Sweet Pray and Obey gezien als ‘meest traumatiserende’ docu op Netflix

Keep Sweet Pray and Obey

Deze week is er een nieuwe true crime documentaire op Netflix verschenen genaamd Keep Sweet Pray and Obey. De docu vertelt het waargebeurde verhaal over een polygamie sekte, waarbij kijkers van de documentaire de beelden ’traumatiserend’ hebben genoemd.

Keep Sweet Pray and Obey

Keep Sweet Pray and Obey richt zich op het zogenaamde Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS), een Amerikaanse sekte onder leiding van Warren Jeffs, die voor volgelingen de leider of ‘profeet’ van de groep was. De groep zag dagelijks honderden vrouwen en kinderen mishandeld en misbruikt worden.

De vierdelige serie neemt ons mee in het verhaal over deze kerk. In 2008 trok een dramatische overval op de Ranch in West-Texas de aandacht van de hele wereld toen wetshandhavers overtuigend bewijs van seksueel, fysiek en psychologisch misbruik ontdekten en hierbij meer dan 400 kinderen in hechtenis namen.

Shockerend archiefmateriaal

In de documentaire-serie wordt de kijker ‘getrakteerd’ op nooit eerder vertoonde beelden, net als schrijnende persoonlijke verhalen van enkele van de moedige vrouwen en mannen die zijn ontsnapt. We kunnen je vast vertellen dat wij hebben wakker gelegen van enkele van de verhalen.

Van gedwongen huwelijken en zwangerschappen voor minderjarigen tot een volledige ontrafeling van een criminele sekte onder het bewind van Warren Jeffs, het verhaal onthult de moedige verhalen van mensen die streden tegen de tirannie en onderdrukking door Jeffs.

Keep Sweet Pray and Obey

De beste documentaires om te streamen

Dat je bij dit artikel beland bent, betekent dat je van spraakmakende documentaires houdt. Goed nieuws, want wij schrijven regelmatig over de beste documentaires die je kan bekijken op de verschillende streamingdiensten. Houdt onze website daarom goed in de gaten om hierover op de hoogte te blijven. Lees daarom ook eens één van deze artikelen: