kasteel, funda
Funda

Funda ontdekking: leef als koning in eigen kasteel met koetshuis

Funda’en staat gelijk aan windowshoppen en dagdromen. Lekker naar bizarre huizen zoeken die je never nooit kunt betalen. Deze week kwamen we een huis tegen waar je je de koning te rijk zult voelen. Er staat namelijk een kasteel, inclusief koetshuis en orangerie, te koop aan de oever van de Waal.

Eigen kasteel

Heb jij altijd al gedroomd van jouw eigen kasteel? Dan is dit jouw kans. Dicht bij Nijmegen staat namelijk dit stijlvolle en volledig gerenoveerde Rijksmonument: ‘Kasteel’ Heerlijkheid Loenen. Hier krijg je ook een koetshuis (19e eeuw), jachtslot (18e eeuw) en oranjerie bij. Als je dit aanschaft mag je officieel claimen om met koning te worden aangesproken.

Voor dit kasteel zijn de beste materialen gebruikt, met een flinke knipoog naar het verleden. Toch brengt dit kasteel ook moderne comfort. Denk aan geïsoleerde wanden en vloerverwarming onder de stenen vloeren. Daarnaast is het pand voorzien van elektra, alarmsystemen en kantoorfaciliteiten.

kasteel, funda, loenen

Oorspronkelijke B&B

Zowel het woonhuis als de koetsierswoning waren van oorsprong een B&B (met 9 slaapkamers en 9 badkamers). Het koetshuis werd gebruikt als exclusieve feest/dinerlocatie. Dit kan nu allemaal van jou zijn. Het huis heeft daarnaast flinke schuren waar een aantal mooie bolides tentoongesteld kunnen worden.

Fan van paarden? Er is in de stal ook nog plek voor 2 hoefdieren. Het landgoed ligt op een rustige plek aan het bos. Toch is ook de bewoonde wereld dichtbij. Met gezellige dorpen als Herveld en Zetten in de buurt, zit je hier helemaal goed. Het huis staat nu te koop voor € 3.350.000.

kasteel, funda 1

kasteel funda 2

kasteel funda 3

kasteel funda 4

kasteel funda 5

kasteel funda 6

kasteel funda 7