funda_kasteel
Funda

Funda ontdekking: Leven als een koning in prachtig kasteel in Friesland

Midden in de natuur wonen klinkt voor velen als een droom. In de stad moet je het vaak doen met het dichtstbijzijnde park. Gelukkig kan je in het prachtige Friesland nog steeds wonen op een prachtig stuk land. Altijd al gedroomd van een kasteel midden in de natuur? Zoek niet verder, wij hebben dit prachtige kasteel in Friesland gevonden via Funda. Dit pareltje wil je zien! 

De omgeving van Allingastate

Dit schitterende landgoed heeft de prachtige naam: Allingastate. Dit pareltje staat op een perceel van maar liefst 8.810 m2. Allingasttate ligt net buiten het historische terpdorpje Allinagawier. Het onlangs gerenoveerde kasteel werd in de 14e eeuw bewoond door edelman Feddamastins.

In 2003 is het landgoed verkocht aan de stichting van het museumdorp Allingawier. De huidige eigenaren hebben het bijbehorende chalet omgetoverd tot een prachtige B&B. Jij, je partner en je kids in het kasteel. En jullie ouders in het huisje ernaast. Klinkt goed toch?

Allingastate ligt zo’n 5 kilometer van het Ijsselmeer. Daarnaast ben je zo in watersportstad Sneek of havenstad Harlingen. Terrasje pakken? Dan ga je toch lekker op de boulevard van Makkum zitten. En mis je de drukte van Amsterdam? Binnen een uurtje ben je in Amsterdam. Per-fect.

Leven als een koning

De poort naar het huis voelt alsof je regelrecht in de middeleeuwen bent beland. Het landgoed is zo groot dat het oneindig lijkt. Een ruime entreehal, een prachtige living inclusief gashaard. En veel zonlicht. De living kijkt op de parktuin. Elke ochtend kan je lekker neerploffen op de bank en genieten van het uitzicht. Het kasteel heeft een luxe halfopen woonkeuken met een kookeiland. Boven vindt je twee riante slaapkamers en een luxe badkamer met ligbad, douche én sauna!

Chalet met terras en jacuzzi

Dit prachtige chalet heeft een eigen privé-terras en jacuzzi. Een luxe badkamer met regendouche en toilet. Een dubbele garage inclusief zolder. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om verder te gaan met de B&B om nog meer te cashen. Het koetshuis is 30 m2 en telt twee ruimtes.

Waarbij de rechter ruimte een keuken, woon/winkelruimte, een dames én herentoilet heeft. Daarbij is er ook een hobby zolder van 60 m2 inclusief geluiddempende vloer én CV-installatie. Klinkt goed toch? Zoals de advertentie al aangeeft. Dit kasteel is voor de echte levensgenieter. Kijk mee en geniet: chalet funda funda kasteel funda kasteel buiten funda kasteel friesland jacuzzi kasteel kamer funda kasteel kamer funda kasteel funda kamer kasteel funda keuken kasteel funda sauna funda slaapkamer funda tuin kasteel washok funda kasteel woonkamer funda

badkamer_funda