Media

Deze app bepaalt random wie koffie of thee moet halen op werk!

Met Kantoor Roulette bepaal je random wie koffie moet halen op kantoor thumbnail

Elk kantoor heeft er wel één… die ene collega die zelf te lui is om naar het koffiezetapparaat te lopen, maar wel elke keer vraagt of je voor hem een bakkie mee wil nemen. Dat is vanaf nu verleden tijd! Met de app Kantoor Roulette bepaalt het lot wie de volgende trip naar het koffiezetapparaat moet maken.

De app is bijzonder simpel en effectief. Wanneer je zin hebt in een kop koffie doe je via de Kantoor Roulette app een koffie-aanvraag. Je collega’s krijgen een melding op hun scherm met de vraag of ze ook kop koffie of thee willen. Na een minuut gaat er automatisch een digitaal rad-van-fortuin draaien die willekeurig een collega kiest om koffie te halen.

Kantoor Roulette 1

Wij probeerden de app uit en waren blij verrast door zijn eenvoudigheid. Je installeert de Chrome-extensie of desktop app en wordt automatisch in een groep gezet met iedereen die op hetzelfde netwerk zit. Enkele seconden later start al je eerste koffie-verzoek.

Nadat je een koffie-verzoek doet hebben je collega’s 60 seconden de tijd om mee te doen. Vervolgens gaat het digitale rad draaien en wordt er geheel willekeurig een winnaar – of beter gezegd verliezer – gekozen. Deze persoon is dus de pineut en mag voor iedereen een bakkie halen.

Kantoor Roulette 2

Kantoor Roulette heeft zelfs een spraakfunctie die je vriendelijk waarschuwt als er een nieuwe koffie of thee-ronde wordt gestart. Zo weet je zeker dat je geen bakkie hoeft te missen. En met de handige chat functie kan je meteen je bestelling doorgeven.

Het enige nadeel is dat de app verslavend leuk is. Voor je het weet gaat het rad 15 keer rond en sta je aan het eind van de dag te stuiteren van de cafeïne. Af en toe een kop thee of een glas water tussendoor is dus aan te raden.

Ook voor de vrijdagmiddagborrel of de boodschappen is de app te gebruiken. Gewoon even aanklikken waarvoor je wilt draaien en je laat het digitale rad de rest doen. Je downloadt de Kantoor Roulette app via deze link!