Health

Dit is het keiharde trainingsschema van Kamp van Koningsbrugge

Kamp van Koningsbrugge trainingsschema

Binnenkort starten de opnames voor een nieuw seizoen van televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge. In dit programma volgt presentator Jeroen van Koningsbrugge 15 burgers die een bikkelharde training van het Korps Commandotroepen ondergaan. Ook jij kunt je aanmelden voor dit seizoen, maar denk je dat je het in je hebt? Wij namen het complete trainingsschema onder de loep.

Kamp van Koningsbrugge

De kernwaarden van het Korps Commandotroepen zijn ‘moed, beleid, trouw, eer en trots’. De keiharde training van het KCT is namelijk niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. “Als je denkt dat het jou niet gaat lukken, dan zul je zeker falen” aldus instructeur Ray Klaassens. Je moet dus ook mentaal erg sterk in je schoenen staan om deze training te doorlopen. Het draait om doorzettingsvermogen, zo simpel is het.

De wapenspreuk van het Korps Commandotroepen is ‘Nunc aut Nunquam, oftewel ‘Nu of Nooit’. Deze spreuk geeft een commando het onverzettelijke in de strijd. Met deze spreuk in je gedachten gaan we eerst naar de fysieke basiseisen die je nodig hebt om jezelf überhaupt aan te mogen melden voor Kamp van Koningsbrugge. Met een kwartiertje hardlopen per dag maakt je dus geen schijn van kans. De fysieke basiseisen zijn:

Cooperterst
: 12 minuten hardlopen, minimaal 2800 meter
Opdrukken: 2 minuten, minimaal 30 keer
Sit-ups: 2 minuten, minimaal 40 keer
Optrekken (chinning): minimaal 6 keer volledig uitgangen tot kin boven de stang

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ray Klaassens (@rayklaassens)

Aanmelden voor het programma

Als je de bovenstaande oefeningen zonder enige moeite weet te volbrengen dan ben je er nog niet. Als je jezelf daadwerkelijk aan wilt melden voor de opleiding van het KCT, dan doe je er goed aan om eerst een trainingsschema van 16 weken te volgen. Met deze training stoom je jezelf helemaal klaar voor de opleiding, want je zal deze tweede basistraining meer dan nodig hebben.

Je kunt deze oefeningen thuis doen, maar een beetje kerel doet het zoals Wim Hof. Tijdens een najaarsstorm, in de stromende regen, in de sneeuw, of tijdens een verfrissende hagelbui. Tijdens de training van het KCT leer je ook omgaan met wapens en leer je tactisch vechten. Dus als je de opleiding hebt volbracht dan loop jij mooi met kogelvrije ballen van staal naar buiten. Daarnaast valt eeuwige roem jou ten deel, niet onbelangrijk.

Training van 16 weken

Gooi die zak chips aan de kant en besluit om de ene sixpack te verruilen voor een andere. De training bestaat uit een warming up, krachttraining, duurtraining, core stabiliteit, een zwemtraining, en mobiliteit. Elke training duurt gemiddeld anderhalf uur en omvat vijf trainingsdagen per week. De overige twee dagen kun je gebruiken om uit te huilen, je blaren door te prikken, of je spieren een verdiende massage te geven.

Denk je dat je het in je hebt om Kamp van Koningsbrugge te volbrengen? Dan kun je je hier aanmelden voor de mentale en fysieke uitdaging van je leven. Je moet overigens bij de aanmelding beschikken over een goede zwemvaardigheid, kunnen kaartlezen, en vuur kunnen maken (laat je aansteker en lucifers thuis). Check hier het volledige 16 weekse trainingsschema. Een echte kerel volbrengt de opleiding van het Korps Commandotroepen. Sterkte!