Media

Dit is waarom Justin Bieber verbannen is door Ferrari

justin bieber verbannen door ferrari

Justin Bieber is zonder twijfel een van de meest populaire zangers van de afgelopen jaren. Maar ondanks zijn muzikale successen heeft de Canadese artiest ook heel wat controverse op zijn naam staan. Wist je bijvoorbeeld dat Justin Bieber verbannen is door Ferrari en nooit meer een auto mag kopen van het Italiaanse automerk? Wat Justin precies heeft gedaan om deze ban te krijgen lees je in dit artikel.

De ‘witte’ Ferrari 458 Italia

Het verhaal begon in 2016, toen Justin Bieber een witte Ferrari 458 Italia kocht. Na een avondje stappen raakte hij zijn auto gedurende drie weken kwijt in de parkeergarage van Montage Hotel in Beverly Hills. Maar dat was nog maar het begin van zijn problemen. Justin Bieber bracht zijn auto vervolgens naar het bekende West Coast Customs om zijn auto een make-over te geven.

De originele witte kleur werd vervangen door een blauwe wrap, terwijl ook de wielen vervangen werden en het stuur een ander kleurtje kreeg om de blauwe wrap te matchen. Het sterk aanpassen van een auto is niet toegestaan volgens Ferrari, en zeker niet in het eerste jaar dat je een auto van het merk bezit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

Verkoop van de Ferrari

Niet veel later zette Justin zijn blauwe Ferrari te koop voor $434.000, wat ook niet toegestaan was volgens Ferrari. Volgens het beleid van het Italiaanse automerk mogen eigenaren van een Ferrari hun auto niet verkopen in het eerste jaar na aankoop, aangezien er soms aardig veel winst gemaakt kan worden op exclusieve auto’s. Ferrari is hier extra streng op bij bekende mensen, aangezien het autobedrijf niet wilt dat deze mensen hun auto voor te veel geld verkopen aan hun fans.

Vanwege deze drie overtredingen heeft Ferrari besloten om Justin Bieber op een lijst te zetten met mensen die voorlopig geen Ferrari mogen kopen. Of Bieber hier nou wakker van ligt is nog maar de vraag. De man met een enorm vermogen heeft namelijk onder andere een Bugatti Veyron Grand Sport met een waarde van ongeveer dan 2 miljoen euro.