Media

Geen straf: Julia Mekkes is de knapste advocaat van Nederland

Julia Mekkes advocaat infuencer
(Foto: Instagram @juliamekkes)

Denk je bij advocaten direct aan oudere mannen zoals Theo Hiddema of Gerard Spong? Dat beeld klopt niet meer, want steeds meer vrouwen kiezen voor de advocatuur. Het letterlijk mooiste voorbeeld daarvan is Julia Mekkes.

Julia is niet alleen succesvol als advocaat, maar ook als influencer en social media personality. Op Instagram en TikTok deelt ze prachtige foto’s en filmpjes over haar vrije tijd en haar werk. Maak kennis met misschien wel de mooiste advocaat van Nederland.

Wie is Julia Mekkes?

Meester Julia Mekkes werd geboren in 1992 en studeerde in 2018 af aan de Universiteit van Amsterdam. Ze deed daar de studie Nederlands recht met als Strafrecht als specialisatie. Daarna volgde ze een minor Criminologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De rechtsgebieden waarin ze werkzaam is, zijn Strafrecht en Jeugdstrafrecht.

Daarnaast is ze bijzonder actief op social media. Op Instagram heeft ze 139.000 volgers. Op TikTok zijn dat er zo’n 21.000. Ze post over de meest uiteenlopende zaken: gezonde voeding, vakantie, cosmetica, maar ook informatieve filmpjes over haar werk als strafrechtadvocaat. Ze is met recht een bekende Nederlander te noemen.

Julia Mekkes advocaat infuencer

De veelzijdigheid van Julia Mekkes

Maar dat is nog lang niet alles, ze heeft nog veel meer ijzers in het vuur. Haar populariteit op social media heeft haar bijvoorbeeld veel samenwerkingen opgeleverd. Zoals met Oma’s Soep: een bekend merk voor verse soepen en maaltijden dat de winst inzet voor sociale impact, zoals bestrijding van eenzaamheid.

Daarnaast werkt ze samen met onder andere Rituals en Rivièra Maison. Maar er is nog meer: je kunt Julia inhuren om lezingen en gastcolleges te geven. Ze verzorgt ook webinars op het gebied van strafrecht en over haar werk als strafrechtadvocaat.

Hoog gewaardeerd als strafrechtadvocaat

Nu denk je misschien, gaan al die activiteiten niet ten koste van haar werk als advocaat? Daar lijkt het in de verste verte niet op. Op reviewsite Klanten vertellen scoort haar kantoor Mekkes Advocatuur een indrukwekkende 9,9 uit 10! ‘Er moeten meer advocaten als haar zijn’, ‘Adequaat in handelen en reageren’, ‘Beste advocaat ooit’: het is maar een greep uit de complimenten die Julia ten deel vallen.

Julia Mekkes advocaat infuencer

Haar bekende ex(en)

Er is nog iets waar je Julia van zou kunnen kennen. De prachtige dame had namelijk een relatie met de veelbesproken Dave Roelvink, de oudste zoon van volkszanger Dries Roelvink. In oktober 2019 eindigde de relatie na 3 jaar.

In de zomer van 2018  had het stel samen nog een huis gekocht. Na de breuk met Dave Roelvink deed Julia Mekkes in 2020 mee aan dating tv-programma First Dates Specials. Daarin werd ze gekoppeld aan Joris. Het bleef bij één date en inmiddels is Julia al weer een kleine 3 jaar gelukkig met haar vriend Micha. Bekijk haar Instagram hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julia Mekkes (@juliamekkes)