juiste zonnebril vorm gezicht
Style

Zo vind je de juiste zonnebril voor de vorm van je gezicht

Het is bijna officieel zomer, al voelt het nu wel al een beetje alsof de zomer is begonnen. Zomertijd betekent zonnebrillen-tijd. Zonnebrillen zijn een must-have voor elke man (en handig). Toch blijft het altijd wel lastig om de juiste zonnebril te vinden voor de vorm van je gezicht. Kleding en outfit-advies vragen in de winkel is natuurlijk altijd een optie, gelukkig hebben wij tips voor je. Zo kan je lekker thuisblijven en online een zonnebril bestellen. Wel zo makkelijk.

Gezicht vorm iedereen is anders

Ieder gezicht is dan ook uniek. Om het wat makkelijker te maken zijn gezichten te delen in vier basisvormen:

  • Rond
  • Rechthoekig
  • Hartvormig
  • Ovaal

Zo makkelijk vind jij de juiste zonnebril voor de vorm van je gezicht manly

De juiste zonnebril voor ronde gezichten

Wanneer je een rond gezicht hebt, heb je vaak geen sterk gedefinieerde gezichtskenmerken. Daar is niks mis mee. Je voorhoofd en wangen zijn waarschijnlijk ongeveer even breed en je kin is rond. De perfecte zonnebril voor jou is een rechthoekige zonnebril of een vierkante zonnebril.

Deze zonnebrillen zorgen ervoor dat je wat meer contour toevoegt aan je gezicht. Een bril met een smalle frame zal dit effect versterken. Blijf weg van ronde en kleine frames, dit zal niks goed doen voor je gezicht.

De juiste zonnebril voor rechthoekige gezichten

Bij mensen met een rechthoekige gezicht zijn de voorhoofd, wangen én jukbeenderen ongeveer even groot. Je hebt een strakke kaaklijn en definieerde gezichtskenmerken. De beste optie voor jou zijn ronde zonnebrillen of the classic piloot vormen. Wil je gaan voor de mysterieuze (bijna strenge) look? Kies dan voor een rechthoekige zonnebril.

De juiste zonnebril voor hartvormige gezichten

Mensen met een hartvormig gezicht hebben een breed voorhoofd, een smalle puntige kin en volle/opvallende wangen. Ook jij kan het beste gaan voor ronde zonnebrillen en piloot vormen. Dit zal voor balans zorgen. Kies een mooie ronde zonnebril uit (of natuurlijk een piloot zonnebril) en je bent helemaal summer ready!

De juiste zonnebril voor ovale gezichten

Heb je een ovaal gezicht? Lucky you. Ovale gezichten zijn vaak goed in proportie (dit creëert harmonie). Waarschijnlijk heb je een kleiner voorhoofd en een smalle kin. Je wangen zij niets meer aanwezig. Het beste aan het hebben van een ovaal gezicht? Jij kan eigenlijk ieder type zonnebril dragen! Het is maar wat voor vibe je wilt uitstralen.