Jongste miljardair ter wereld
Geld & Carrière

Dit is de jongste miljardair ter wereld zonder een dag te werken

Op je achttiende meer dan twee miljard euro bezitten? Dat is maar voor héél weinig mensen weggelegd. Zoals de Duitser Kevin David Lehmann; hij is de jongste miljardair ter wereld. We zochten voor je uit wie hij precies is en hoe hij aan zoveel geld komt op zo’n jonge leeftijd.

Wie is de jongste miljardair ter wereld?

De jongste miljardair ter wereld is niet zo gek op publiciteit. Hij is niet constant in het nieuws, zoals ‘collega’ rijkaards Jeff Bezos en vooral Elon Musk. Zijn naam zal je waarschijnlijk ook niet bekend in de oren klinken: het gaat om de jonge Duitser Kevin David Lehmann.

Kevind David Lehmann werd geboren in 2002 groeide op in een rijke familie. Zijn vader is Guenther Lehmann, één van de rijkste mannen van Duitsland. Hij was één van de eerste investeerders in DM, een drogisterijketen die in Duitsland mateloos populair is. Het is qua assortiment vergelijkbaar met Etos en Kruidvat.

Jongste miljardair ter wereld

Kevin David Lehmann groeide op in een rijke familie

Vader Guenther Lehmann had blijkbaar een prima zakeninstinct, want hij investeerden al in DM in 1974, de eerste vestiging was pas één jaar daarvoor geopend. Inmiddels is DM uitgegroeid tot een gigantisch bedrijf.

Naast Duitsland is DM nu ook actief in Oostenrijk en Italië. De omzet schommelt de laatste jaren tussen de 9 en 11 miljard. Er zijn nu ongeveer 3.700 DM-winkels met in totaal 62.000 medewerkers. Ook was Guenther Lehmann eigenaar van de Pfannkuch supermarktketen, die hij in 1998 verkocht aan Spar.

In één klap miljardair op zijn achttiende

Kevin David Lehmann is dus geen selfmade rijkaard. Hij kreeg het geld simpelweg van zijn vader. Pa Lehmann had toen Kevin 14 was de helft van zijn aandelen in DM op naam van Kevin gezet. Toen hij 18 werd kreeg hij de beschikking over het aandelenkapitaal. Hij was in één klap miljardair, het ging om ruim twee miljard euro.

Weinig bekend over zijn privéleven

Het kapitaal van Kevin David Lehmann is volgens het gezaghebbende zakentijdschrift Forbes wel wat afgenomen. Een recente schatting van Forbes komt uit op 1,8 miljard dollar. Nog steeds een bedrag waarmee je jezelf geen zorgen hoeft te maken of de thermostaat een graadje lager moet.

Over hoe Kevin David Lehmann zijn dagen vult is niet veel bekend. Zowel hij als zijn vader zijn in ieder geval niet betrokken bij de leiding van de DM-keten. Daarnaast valt het op dat Kevin David Lehmann in tegenstelling tot vrijwel al zijn leeftijdsgenoten geen enkel social media account heeft.