Waterpark bouwen
Media

Deze jongens bouwden een gruwelijk waterpark van €10.000 in achtertuin

Het is zomer en daar horen natuurlijk zomerse temperaturen en avonturen bij. Zoals we allemaal weten hoort hij de hitte natuurlijk ook de nodige verkoeling, en daar hebben YouTubers Rik Kleeven en Jesper Weijs van het YouTube kanaal Glowmovies een mooie oplossing voor bedacht. Ze bouwden met hun technische kennis een heel waterpark in hun achtertuin.

Glowmovies bouwt Waterpark in Achtertuin

De twee jongens hebben namelijk op ingenieuze wijze hun eigen achtertuin omgetoverd tot een volledig waterpark. Het park staat in het Limburgse dorp Oirlo. Je kunt in dit waterparadijs van een duikplank springen, van een hobbelglijbaan glijden, door een lange tunnelglijbaan racen of kijken hoe ver je komt vanaf een glijbaan met een schans.

De youtubers hebben drie video’s besteedt aan het maken van het park. Volgens de jongens kostte het park in totaal €10.000. In de eerste twee video’s zie je hoe ze het park vanaf niks bouwen. In de derde en laatste 11 minuten-durende video testen ze alle banen één voor één uit. De glijbanen komen uit op drie losse zwembaden.

Waterpark bouwen Glowmovies bouwt Waterpark in Achtertuin

Achtbaan in Achtertuin

Maar dit is niet de eerste keer dat de twee mannen van Glowmovies een opmerkelijk project hebben bedacht. Toen in 2020 alle pretparken dicht gingen in verband met de pandemie, besloten de twee YouTubers een 50 meter-lange achtbaan in hun achtertuin te bouwen. De attractie werd gebouwd van buizen en houten balken.

Maar dat bleek lang geen succes te zijn. De allereerste bemande testrit liep totaal verkeerd af, zo bleek uit een video ervan. Na het verstevigen van de baan liep het uiteindelijk toch allemaal goed af. Het baanverloop bestond uit een vrije val gevolgd door vier heuvels. Waar de waterglijbaan een indrukwekkende €10.000 kostte, ging het ze goedkoper af bij de rollercoaster. Deze kostte slechts €1500.

Waterpret in de zomer

De laatste tijd zien we steeds vaker waterpark-gerelateerde onderwerpen voorbij komen. Zo werd er onlangs al een gigantische waterglijbaan van 57 meter te koop aangeboden. Of ben je misschien meer op zoek naar een kleinere, opblaasbare variant? Met deze opblaasbare glijbaan glij je vanaf de zolder het zwembad in