Film & Serie

Biografische film over John Daly: Jonah Hill speelt ‘enfant terrible’ van de golfwereld

jonah hill golf film john daly

Je leest niet vaak over topsporters die tijdens hun carrière roken als een schoorsteen, drinken als tempelier, en gokken alsof ze Las Vegas in hun zak hebben. John Daly deed het, en dat leverde hem een cultstatus binnen de golfwereld op. Reden genoeg om een biografische film over de golfer te maken dus. En die film gaat er komen, acteur Jonah Hill kruipt in de huid kruipt van Daly.

De wilde levensstijl van John Daly

De Amerikaanse John Daly gooit bijna dagelijks een fles whisky naar binnen terwijl hij met een sigaret in zijn handen een paar ton op de goktafel gooit. Als hij niet in een casino te vinden is dan bestelt de zwaargewicht in de golfwereld een paar menu’s bij McDonalds. Dit is een beetje hoe de golfer zijn vrije tijd invult als hij niet op de golfbaan te vinden is.

De wilde levensstijl van de golfer heeft hem een cultstatus binnen de golfwereld opgeleverd. Het is een opvallende verschijning tussen de rest van de golfers, die over het algemeen een smetteloze reputatie hebben. Daly trekt zich niet aan van dat volk, en leeft op cola, fastfood, alcohol en sigaretten. Hij doet het nu wat rustiger aan, maar het is een wonder dat Daly nog leeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOUDMOUTH (@loudmouth)

Biografische film met Jonah Hill in de hoofdrol

De exorbitante levensstijl van de topgolfer is genoeg inspiratie voor filmmakers om een biografische film over het leven van Daly te maken. Naar verluid heeft hij in een periode van vijftien jaar maar liefst 50 miljoen dollar vergokt. Desondanks zijn wilde levensstijl weet Daly toch te presteren op de golfbaan, waardoor hij een roemruchte status kreeg. Zijn naamsbekendheid levert hem jaarlijks nog steeds veel geld op.

Er is nog geen releasedatum of trailer van de film bekend. We weten alleen dat acteur Jonah Hill de rol van John Daly gaat vertolken. We kennen de acteur van de films War Dogs en Don’t Look Up. Volgens de regisseur is hij de uitgelezen persoon voor deze rol. Hij zal echter wel wat kilo’s aan moeten komen om geloofwaardig over te komen, want Daly heeft de omvang die past bij zijn levensstijl.