Media

Amber Heard betaalt Johnny Depp 1 miljoen dollar en dit gaat hij ermee doen

johnny-depp-rechtszaak-goede-doelen
Johnny Depp geeft 1 miljoen dollar uit rechtszaak weg aan goede doelen (Foto: Wikimedia Commons)

Johnny Depp ontving eindelijk de 1 miljoen dollar aan schadevergoeding na het schikken van de smaadzaak tegen zijn ex Amber Heard. De gehele rechtszaak werd live uitgezonden en was een regelrechte televisie-hit die de geschiedenisboeken al is ingegaan. Depp heeft besloten om het complete bedrag aan goede doelen te schenken. We zetten voor je op een rij hoe dit precies zit.

Amber Heard betaalt eindelijk schikking aan Johnny Depp

Amber Heard heeft zes maanden na afloop van het veelbesproken smaadproces tegen Johnny Depp aan hem het door de rechter bepaalde bedrag betaald. Johnny Depp is van plan om het miljoen in zijn geheel te doneren aan goede doelen,  nadat zijn ex-vrouw Amber Heard eindelijk de schikking heeft betaald.

De langlopende juridische strijd eindigde in december, waarbij de jury een vonnis in het voordeel van Johnny uitsprak. De verzekeringsmaatschappij van Amber werd opgedragen om het enorme bedrag aan Johnny te betalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

De rechtszaak Depp – Heard

De zaak van Johnny Depp tegen Amber Heard, hoe zat het ook alweer: Depp had zijn ex-vrouw aangeklaagd vanwege een artikel uit 2018 dat ze schreef voor The Washington Post over haar ervaringen als overlevende van huiselijk geweld, waarvan advocaten beweerde dat het hem beschuldigde van mishandeling. Johnny werd niet met naam genoemd in het artikel.

Nu is bekend geworden dat de ster van Pirates of the Caribbean klaar is om de $1 miljoen te schenken, waarbij het geld gelijkmatig in vijf delen wordt verdeeld. Vijf verschillende goede doelen zullen dus profiteren van $200.000, waarbij elke zaak iets is waar Johnny in gelooft.

De goede doelen van Johnny Depp

Een bron dicht bij Johnny bevestigde aan de Britse krant The Mirror dat deze goede doelen onder andere betrekking hebben op “het helpen van zieke kinderen met levensbedreigende ziekten en het bieden van huisvesting voor historisch benadeelde gemeenschappen.” Het geld zal worden verdeeld tussen Make-A-Film Foundation, The Painted Turtle, Red Feather, Tetiaroa Society en het Amazonia Fund Alliance.

Nalatenschap Paul Newman en Marlon Brando leeft voort

Make-A-Film Foundation, vergelijkbaar met Make-A-Wish Foundation, vervult wensen van kinderen uit de filmwereld. Johnny heeft in het verleden met de organisatie samengewerkt en een korte film met hen gemaakt. Amber Heard heeft $1 miljoen betaald. Johnny koos voor Painted Turtle en Tetiaroa Society om eer te betuigen aan twee helden in zijn leven, respectievelijk de oprichters Paul Newman en Marlon Brando. Door het geld te doneren, hoopt Johnny hun nalatenschap voort te zetten.