john-mayer-horloges-horlogecollectie
Style

Dit zijn de stijlvolle luxe horloges waar John Mayer mee rondloopt

John Mayer kennen we van hits zoals “Gravity”, “Last Train Home” en Slow dancing in a burning room”. Iets anders waar de singer-songwriter om bekend staat is zijn collectie luxe horloges. Waar andere celebrities gaan voor opvallende uurwerken met veel bling, zijn dit de klassieke en stijlvolle modellen waar Mayer mee rondloopt.

Rolex: het begin van John Mayer’s passie

John Mayer’s passie voor mooie heren horloges begon in 2001 na zijn doorbraak met het album “Room for Squares”. De zanger begon zijn collectie met een Rolex Explorer II en tot op de dag van vandaag is het luxe merk één van zijn favorieten.

Mayer was vooral onder de indruk van het zware gewicht van het horloge en de manier waarop alle onderdelen van de Rolex soepel samenwerkten. Inmiddels is de zanger ook weg van de Rolex GMT Master, vanwege het indrukwekkende uurwerk.

Rolex GMT Master II horloge
Rolex GMT Master II / Beeld: Rolex

Touren met IWC

Een ander merk waar Mayer vaak mee gespot wordt is de International Watch Company, oftewel IWC uit Zwitserland. Tijdens zijn eerste tours was de IWC Big Pilot vaak om zijn pols te zien. Daarnaast lijkt de IWC Aquatimer Jacques Cousteau ook een favoriet te zijn en zien we Mayer hiermee vaak op vakantie.

Alledaagse Patek Philippe

Naast Rolex en IWC heeft Mayer ook een voorliefde voor het merk Patek Phillipe, dat samen met Audemars Piguet, Vacheron Constantin en A. Lange & Söhne wordt gezien als één van “de grote vier” binnen de horlogewereld. Vooral de Limited Edition Patek Philippe 5396G voor Tiffany & Co zou volgens Mayer de moeite waard zijn. Het luxe horloge zou het bewijs zijn dat Patek Phillipe producten op de markt zal blijven zetten, die onmiddellijk worden verheven tot klassieker.

Horloge als investering

Hoewel horloges vooral worden gezien als een soort status symbool bij mannen, zijn ze ook erg interessant als investering. Volgens Mayer zou je als verzamelaar zeker op zoek moeten naar een Rolex Explorer II ref. 16550. Daarnaast zit je met deze 7 top modellen, die in waarde stijgen, ook gebakken.