Joe Rogan vermogen carriere podcast ufc spotify
Geld & Carrière

Het immense succes van Joe Rogan: UFC, podcast, Spotify en zijn bizarre vermogen

Soms kom je succesverhalen tegen die het verdienen om uitgelicht te worden. Het levenspad van Joe Rogan is zo’n verhaal. De sympathieke duizendpoot weet een succes te maken van alles wat hij onderneemt. Van vechtsporter, tot stand-up comedian, Joe Rogan legt pure passie en doorzettingsvermogen in alles wat hij doet, en dat heeft hem schatrijk gemaakt. We nemen even een kijkje in zijn leven.

Joe Rogan heeft een passie voor vechtsport

De 54 jarige Rogan is geboren in de Amerikaanse staat New Jersey, in een katholiek gezin. Het geloof trapte hij echter de deur uit toen hij zijn middelbare schooldiploma haalde. Hij ontwikkelde al jong een voorliefde voor vechtsport, en wist op 19 jarige leeftijd de US Open te winnen voor taekwondo beoefenaars. Maar zijn passie voor vechtsport ging verder dan het behalen van deze prijs.

Sinds 1997 werkt Joe Rogan namelijk voor de Ultimate Fighting Championship (UFC). De organisatie waar de roemruchte Ierse MMA vechter Conor McGregor voor uitkomt. Aanvankelijk deed Rogan eerst de interviews na de gevechten, maar kreeg door zijn uitstekende kennis van vechtsporten, zijn scherpe inzicht, en een vlotte een babbel, in 2002 de rol van commentator toebedeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC News (@mmadisplay)

Joe Rogan is stand-up comedian en presentator

Ondertussen was de veelzijdige Rogan ook hard bezig met een carrière als stand-up comedian en presentator. Hij speelde van 1995 tot 1999 in de comedy Newsradio op NBC, maar nadat hoofdrolspeler Phil Hartman door zijn vrouw werd vermoord stopte de serie. Joe Rogan zette echter niet bij de pakken neer en wist daarna het programma Fear Factor van 2001 tot 2006, gedurende 100 afleveringen, succesvol te presenteren.

Toen hij stopte met Fear factor besloot Rogan om verder te gaan met zijn stand-up comedian carrière. Hij startte samen met Brian Redban in 2009 een podcast, waarvan de eerste aflevering op 24 december 2009 werd uitgezonden. De podcast werd een daverend succes. In 2010 kreeg de podcast de naam The Joe Rogan Experience en verscheen in datzelfde jaar in de Top 100 podcasts van iTunes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The JRE Companion (@thejrecompanion)

Zijn podcast en megadeal met Spotify

De podcast van Joe Rogan werd immens populair in de Verenigde Staten. Alleen al in 2015 werd The Joe Rogan Experience ruim 11 miljoen keer gedownload, en in 2019 zelfs 190 miljoen keer per maand. Het succes achter de podcast komt door de gasten die aanschuiven om het te hebben over vechtsporten, wetenschap, komedie en andere onderwerpen. Ook politiek wordt door Rogan niet ontweken.

Het daverende succes van zijn podcast bleef niet onopgemerkt. In mei 2020 werd bekend dat Spotify maar liefst 100 miljoen dollar heeft neergeteld voor een licentiedeal met Rogan. Vanaf januari 2021 is de podcast van Joe Rogan exclusief te beluisteren via Spotify. Rogan heeft veel geld bij elkaar weten te harken met zijn bezigheden, zijn vermogen liegt er niet om.

Het vermogen van Joe Rogan

Als we afgaan op de informatie van website WealthyGorilla verdient Rogan zo’n 100.000 dollar per aflevering. Daarnaast harkt hij ook nog wat extra geld binnen met zijn werkzaamheden voor UFC. Hij is één van de rijkste comedians ter wereld, en hij laat het dan ook breed hangen. Hij woont in Texas, daar kocht hij voor 14,4 miljoen dollar een gigantische villa, waar hij een eigen opnamestudio aan vast liet bouwen.

Zijn geschatte vermogen is 100 miljoen dollar. Dat heeft hij voornamelijk verdiend met zijn podcast. Daarnaast pakt hij op elke UFC Pay Per View event nog eens 50.000 dollar. Niet slecht voor een selfmade miljonair. Joe Rogan is het levende bewijs dat doorzettingsvermogen loont. Zijn uitermate populaire podcast is op Spotify te beluisteren.