Geld & Carrière

Dit zijn de dagelijkse routines van Tech miljardair Jeff Bezos

Jeff Bezos dagelijkse routines

Jeff Bezos hoeven we natuurlijk nauwelijks te introduceren. Als de grote man achter Amazon, één van de grootste bedrijven ter wereld en ruimtevaartbedrijf Blue Origin is hij bijna continu in het nieuws. Maar hoe ziet zijn dagelijks leven er eigenlijk uit? Hoe deelt hij zijn tijd in en kunnen we daar wat van leren? We zochten het voor je uit.

De bijna onmeetbare rijkdom van Jeff Bezos

Jeff Bezos staat al heel wat jaren in de top 10 van rijkste personen op aarde. Tien jaar lang was hij de rijkste man ter wereld, totdat Elon Musk de eerste plaats innam – en inmiddels ook weer moest afstaan; Bernard Arnault is op dit moment de rijkste man op aarde.

Nadat hij in 2019 van zijn vrouw MacKenzie Scott scheidde, maakte zijn vermogen even een duikvlucht naar beneden. Zij was ineens één van de rijkste vrouwen ter wereld, met een geschat vermogen van $ 55,5 miljard.

Net als de meeste rijkaards beseft ook Jeff Bezos dat tijd niet oneindig is, en dat je er optimaal gebruik van moet maken. Laten we eens kijken naar het dagelijkse schema van ’s werelds meest succesvolle e-commerce magnaat.Jeff Bezos dagelijkse routines

De ochtendroutines van Jeff Bezos

Net als veel andere tech-topmannen, zoals Elon Musk en Apple-CEO Tim Cook, is Bezos een vroege vogel. Hij is meestal rond 6.30 uur wakker. In zijn eigen woorden: “Ik ga vroeg naar bed, ik sta vroeg op”. Hij staat erom bekend dat hij ’s ochtends geniet van rustig opstarten. Hij zet koffie, leest de kranten en gaat over het algemeen niet direct aan het werk.

Er is natuurlijk niet elke dag tijd voor, maar als zijn kinderen opstaan, maakt hij graag ontbijt voor ze. Het schijnt dat hij aardig overweg kan in de keuken en zijn bosbessen-chocolade koekjes zijn thuis geliefd. Opmerkelijk genoeg doet hij zelfs de afwas, voormalig Microsoft topman Bill Gates doet dat trouwens ook.

Na het ontbijt rijdt hij naar het hoofdkantoor van Amazon. Zijn meest productieve tijd is voor hem tussen 10.00 en 12.00 uur. In dit blok van twee uur plant hij de belangrijkste vergaderingen en papierwerk.

Hoe deelt de tech-tycoon zijn middagen in?

’s Middags is het vaak weer vergaderen of bezoekjes brengen aan bedrijfsonderdelen. Bezos vindt het belangrijk om minimaal één keer per week zijn gezicht te laten zien op de werkvloer. Hij houdt dan bijvoorbeeld geïmproviseerde vergaderingen met managers en arbeiders in magazijnen.

Als eindverantwoordelijke wil hij zijn bedrijven in de goede richting te sturen. Het nemen van hoogwaardige, goed doordachte beslissingen blijft hij het meest uitdagende onderdeel vinden van  zijn dagelijkse routine. Zijn aanpak is om een ​​paar beslissingen van hoge kwaliteit per dag te nemen, in plaats van honderden beslissingen van lage kwaliteit die matige resultaten opleveren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

De avonden van miljardair Jeff Bezos

’s Avonds staan er vaak zakendiners op het programma. Bezos houdt van afwisseling en probeert zoveel mogelijk te genieten van wat meer exotische menu’s. Zo vierde hij het behalen van een prestigieuze prijs met een diner waar leguaan op het menu stond. Na het eten gaat de miljardair snel naar huis. Hij is een groot voorstander van vroeg slapen en hij ligt meestal om 22.30 uur in bed.