Deze items kun je als volwassen man niet meer aan
Style

Deze items kun je als volwassen man echt niet meer dragen

Naarmate je ouder wordt zijn er bepaalde dingen waar je overheen groeit. Er zijn ook bepaalde kledingstukken en accessoires, die je als volwassen man beter in het verleden kunt laten. Zelfs als je jezelf er nog in kunt proppen. Heb je na je dertigste deze 7 items nog steeds in je kast hangen? Dan is het tijd voor een grote voorjaarsopruiming.

1. Opvallende sneakers

Na je dertigste is het tijd om eens naar je sneakers te kijken. Die opvallende gympen die je vroeger rockte slaan nu de plank helaas mis. Het goede nieuws is dat je nog wel gewoon sneakers aan kunt, maar ga liever voor klassieke en minimalistische modellen in neutrale kleuren. Ook smallere modellen zullen je beter staan en passen meteen ook onder je pak.

Amigo Blackstone sneakers
Klassieke Blackstone sneakers / Beeld: amigo.nl
SHOP NU VOOR 159,95 EURO

2. Skinny jeans

Skinny jeans zijn een trend die zowel geliefd als gehaat is. Maar na een zekere leeftijd kun je ze sowieso beter in de winkel laten liggen. Uiteraard hoef je niet meteen voor de baggy look te gaan. Er zijn andere opties als je je benen tot hun recht wilt laten komen, zoals een slim-cut. Dat is net wat minder smal dan de skinny en past beter bij je leeftijd. Als je ouder wordt is het ook belangrijker dan ooit dat je jeans je goed passen.

Cast Iron slim fit jeans
Cast Iron slim fit jeans / Beeld: Score.nl
SHOP NU VOOR 119,95 EURO

3. Ripped spijkerbroeken

Een ander soort spijkerbroek die je moet vermijden is de ripped variant met gaten en losse draadjes. Als volwassen man is het toch echt tijd om gewoon met een hele broek rond te lopen zonder happen eruit. Helaas zijn ripped jeans deze lente wel één van de trends, maar het is een trend die je gerust kunt overslaan.

jeans

4. Kleurrijke sportswear

Net als opvallende sneakers, kun je beter ook flamboyante sportswear in de kast laten liggen of doneren aan een goed doel. Het liefst loop je buiten helemaal niet rond in je joggingbroek, maar af en toe is het ook helemaal niet zo erg. Ga dan wel voor een strakke look in neutrale kleuren. Ook hier wil je niet het skinny jeans effect en kies je voor een wat minder smal model.

5. Kleding met schreeuwerige logo’s

Iets anders dat je als 30 plusser alleen nog op oude foto’s wilt zien is kleding met opzichtige logo’s. Tuurlijk, toen je jong was wou je laten zien met welk trendy of duur merk je rondliep, maar nu is het tijd om het wat rustiger aan te doen. Kies liever voor kleding van goede kwaliteit en zorg ervoor dat als er toch een logo op zit, het subtiel is. Dat komt ook meteen een stuk chiquer over.

6. Fanny packs

Hoewel je niet zo gauw iemand zal vinden die laaiend enthousiast is over fanny packs, wordt het kleine tasje toch nog behoorlijk vaak gedragen. Als jij hem ook nog om je nek of heupen hebt hangen is het tijd om afscheid te nemen van je metgezel. Ga liever voor een briefcase tas, die niet al te opvallend is. Het staat stijlvoller en er past ook een stuk meer in.

Eastpak tas
Tas voor volwassen mannen / Beeld: score.nl
SHOP NU VOOR 85 EURO

7. Geen goedkope horloges voor de volwassen man

Als laatste moet je na je dertigste ook eens kijken naar je horloge. Vroeger was dat goedkope horloge op zich prima, maar nu wordt het toch echt tijd om voor wat meer kwaliteit te gaan. Dus zoek een mooi minimalistisch horloge om je nieuwe stijl af te maken. Of overweeg, als je het geld ervoor hebt, te investeren in een luxe horloge dat door de jaren heen nog meer waard wordt.

Ook meteen dat bierbuikje aanpakken

Iets waar je na je dertigste op een gegeven moment mee te maken krijgt is het beruchte bierbuikje. Is het al zover? Check dan deze 8 style tips om je buikje te verdoezelen.