motor
Wheels

Deze items heb je nodig tijdens een bevrijdende reis met de motor

Voor velen is motorrijden het ultieme gevoel van vrijheid. Het woeste geluid van een ronkende motor in combinatie met kilometers asfalt geeft een kick waar elke biker over mee kan praten. Het enige wat op dat moment telt is de ervaring van pure bevrijding. Maar dat moet uiteraard wel veilig worden gedaan. Wat heb je nodig om veilig richting de horizon te rijden? Lees snel verder.

Een goed passend motorpak

De zon staat weer stralend aan de hemel en de temperaturen lopen op. Dit is het moment waar elke biker op heeft gewacht. Een reis met de motor is namelijk de ultieme manier van ontspanning. Een goed motorpak is daarbij van essentieel belang. Je wilt tenslotte goed beschermd zijn als je het gas opentrekt.

Een motorpak beschermt je huid tegen de elementen en eventuele valpartijen. Als je in je korte broek en slippers op de motor stapt dan ben je onverstandig bezig, bij een valpartij krijg je dan spijt tot op het bot. Een motorpak van leer geeft de maximale bescherming, en is dus van essentieel belang als je een reis met de motor gaat ondernemen. Maar een goed passend motorpak is niet het enige item dat je nodig hebt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een goed passende motorhelm

Misschien nog wel belangrijker is een goed passende motorhelm. Met de wind in je haren richting de ondergaande zon rijden ziet er in films misschien bevrijdend uit, maar de werkelijkheid is zo hard als beton. Als je onderuit gaat dan moet je dat wel in de kroeg na kunnen vertellen. Dus als je gehecht aan je hoofd bent dan doe je er verstandig aan om een goede helm aan te schaffen, dat scheelt een hoop kopzorgen.

Een bijkomend voordeel van een helm is het feit dat je tijdens de reis met de motor wordt beschermd tegen de miljoenen insecten die jouw pad kruisen. Die extra proteïnen kun je ook kopen bij het tankstation. Een goede helm geeft de die-hard motorrijder tevens wat extra comfort tijdens koude en regenachtige dagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Laarzen en handschoenen voor op de motor

Laten we de laarzen en handschoenen niet vergeten, want ook deze zijn erg belangrijk tijdens een ritje met de Harley of caféracer. Laarzen geven dat stukje extra bescherming en comfort, dat geldt ook voor handschoenen. Je handen en voeten zijn erg kwetsbaar als je op een motor rijdt, bescherm ze daarom goed.

Daarnaast is het prettig als je op aankomst van bestemming je vingers en tenen niet eerst in een broodrooster hoeft te stoppen om ze weer op temperatuur te krijgen. Goede laarzen en handschoenen beschermen de handen en voeten tegen de genadeloze elementen. Heb je die praktische en stijlvolle motor outfit bij elkaar? Mooi, dan ben je klaar voor vertrek. Poets dat monster op, vul de tank, en gassen maar. Veilige reis!

motor harley