iRobot Roomba j7-robotstofzuiger
Living

Deze slimme iRobot Roomba j7+ knapt al het vuile werk voor je op

Wat is er nou fijner dan languit op de bank liggen terwijl een robotstofzuiger al het vuile werk voor je doet? Wij kunnen eigenlijk niets beters bedenken. Alle stoffige oppervlakken verdwijnen als sneeuw voor de zon terwijl je zelf geen kik hoeft te geven. Als je op zoek bent naar de beste robotstofzuiger in zijn klasse, dan is de iRobot Roomba j7 misschien wel iets voor jou. 

iRobot Roomba j7+

Deze geniale robotstofzuiger is niet alleen heel handig, maar ook mega slim. Het is de iRobot’s meest doordachte robotstofzuiger met iRobot OS. Dit houdt is dat hij je huis precies zo kan schoonmaken zoals jij wilt. Hij heeft stiekem wel weg van jouw partner, want deze iRobot weet echt alles over jouw unieke voorkeuren.

Deze schoonmaakpartner is zo ontworpen dat hij perfect past in jouw huishouden. De j7+ variant wordt ondersteund door iRobot OS en beschikt over Precision Vision Navigation. Klinkt misschien een beetje technisch, maar deze techniek zorgt ervoor dat de stofzuiger steeds slimmer in gebruik wordt. Zo onthoudt hij de plek van je meubels en andere obstakels.

iRobot Roomba j7-stofzuigen

iRobot OS

De iRobot OS is beschikbaar voor alle robotstofzuigers en dweilrobots van iRobot. Er zijn verschillende digitale features voor de iRobot Roomba j7+. Zo heb je onder andere de ‘cleaning time Estimates’ functie. Ben je bijvoorbeeld in tijdsnood omdat je date al onderweg is? Dan kan je van tevoren zien hoelang een schoonmaaktaak duurt in de iRobot Home app en zelf bepalen of je dit nog redt.

Daarnaast heb je de ‘Quiet Drive’ functie. Als je een bepaald gebied wilt schoonmaken, maar tijdens het thuiswerken niet gestoord wil worden, kun je de robot verzoeken om zachtjes te doen. Alsof het nog niet genoeg is, heb je ook  een feature waarbij de robot een bepaalde locatie schoonmaakt als je telefoon het gebied verlaat. Zo kan hij dus ongestoord schoonmaken. Het meeste luxe vinden wij de Smart Map functie. Hierbij kun je kamer namen aanmaken in de app en brengt hij met lay-out van je huis in kaart waar hij heeft schoongemaakt.

Roomba j7+kamer-schoonmaken

Herkent en vermijdt obstakels

De slimme Roomba j7+ kan veel voorkomende hindernissen zoals snoeren en huisdier uitwerpselen herkennen. Heb je bijvoorbeeld een oplaadsnoer op de grond liggen? Dan zal de robotstofzuiger dit identificeren. Ook als je hondje nog niet helemaal het doel van de zindelijkheidstraining heeft begrepen en voor de zoveelste keer een ‘verrassing’ achterlaat, zal de j7+ dit obstakel uit de weg gaan.

Hoe vaker je de robotstofzuiger gebruikt, hoe beter jouw schoonmaak ervaring zal zijn. Op interactieve wijze leert hij jouw voorkeuren kennen en past zich nog beter aan om je huis weer helemaal schoon te houden. Komt je Roomba onverwachts een hindernis tegen? Geen probleem! De slimme robot stofzuiger stuurt hiervan een foto naar de iRobot Home App, waarin je hem kunt aanbevelen of hij dit obstakel moet vermijden om eromheen schoonmaken.

iRobot Roomba j7-stofzuigen-pollenseizoen

Prijs en verkrijgbaarheid

De iRobot Roomba j7+ is momenteel voor € 749 te koop bij Coolblue. Een goede deal, want op de website van iRobot zelf is deze Roomba 200 euro duurder. Wat trouwens ook nog goed is om te weten is dat de stofzuigerzak pas na zestig dagen vervangen hoeft te worden. Dit is twee keer zo lang als bij andere merken.