Irish, coffee
Food & Drinks

Irish Coffee maken? Dit zijn de beste Whisky’s

Ook zo dol op Irish Coffee? 25 januari was het Irish Coffee dag. Om dit, een dagje later, goed te vieren hebben wij de beste whisky’s voor jouw Irish Coffee op een rijtje gezet. Want zonder goede whisky zou Irish coffee natuurlijk niet Irish zijn.

Wat is Irish Coffee?

Irish Coffee is een heerlijke en warme cocktail van Ierse Whisky, hete koffie, bruine basterdsuiker en half opgeklopte ongezoete room. Hiermee creëer je een heerlijke drankje voor de koude dagen. Een dampende kop zwart goud. Er zijn uiteraard ook veel varianten op deze cocktail, we hebben het nu echter over de standaard Irish Coffee.

irish, coffee, whisky

Hoe is Irish Coffee ontstaan?

Irish Coffee is eigenlijk het beste van twee werelden: koffie en whisky. Het is de perfecte afsluiter van jouw dag. Volgens de legende is Irish Coffee voor het eerst geschonken in 1942 door Joe Sheridan. Sheridan schonk vermoeide passagiers wat koffie met een scheut whisky om ze energie te geven.

Toen de passagiers aan Sheridan vroegen of dit Braziliaanse koffie was gaf hij het legendarische antwoord: “No, my friend, this is Irish coffee.” Een nieuw favoriet drankje was geboren en werd zelfs een echte klassieker.

Beste Whisky voor jouw Irish Coffee

De whisky is natuurlijk essentieel voor dit drankje. Je moet daarom kiezen voor een goede whisky. Bij voorkeur een goede Ierse koffie, net zoals Sheridan deed. De meest toegankelijke zijn Jameson of Bushmills. Met deze whisky’s zit je altijd goed en sta je niet voor verrassingen. De Jameson kan wel erg mild zijn, als je van een sterkere smaak houdt kun je beter voor een andere Whisky kiezen.

Wil je iets specialers? Dan is de Teeling een favoriet onder veel kenners. Teeling whiskey is een Ierse whiskey en wordt gerijpt in Caribische rumvaten. Door de zachte houttonen en rijke smaak is dit echt een aanrader. Cheers mate!

Lees ook: Dit zijn de 7 duurste Whisky’s ooit verkocht