Tech

Geheime knop op je iPhone: ontdek de ‘Tik op de achterkant’ functie

iphone-tik-op-de-achterkant-functie
Foto: Instagram @iphone14lover

Heb je ooit gewenst dat je iPhone net iets meer kon doen? Dat er een magische knop was die je kon indrukken om je leven gemakkelijker te maken? Nou, het blijkt dat er zo’n knop bestaat, en het is al die tijd recht onder je neus geweest! Maak kennis met de verborgen functie ‘Tik op de achterkant’ van je iPhone, een geheim knopje dat je leven zal veranderen.

Wat is de ‘Tik op de achterkant’-functie?

De ‘Tik op de achterkant’-functie is een verborgen en onzichtbare functie op je iPhone die kan worden ingesteld om verschillende acties uit te voeren. Het werkt precies zoals het klinkt: tik op de achterkant van je iPhone en het zal een vooraf ingestelde actie uitvoeren. Deze acties kunnen variëren van het openen van de camera-app, het inschakelen van de zaklamp, het aanpassen van het volume, tot zelfs het starten van een specifieke app.

Het is een handige snelkoppeling die je kunt aanpassen aan je eigen behoeften en voorkeuren. De mogelijkheden met de ‘Tik op de achterkant’-functie zijn bijna eindeloos. Stel je voor dat je met een simpele tik op de achterkant van je iPhone je TikTok kunt openen, of zelfs Siri kunt activeren. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die altijd klaar staat om je te helpen, en het enige wat je hoeft te doen is tikken!

verborgen functie iphone

Hoe stel je de deze functie in?

De ‘Tik op de achterkant’-functie kan zo worden ingesteld dat het reageert op één, twee of drie tikken. Bijvoorbeeld, je kunt met twee tikjes de zaklamp aanzetten en met drie tikjes weer uitzetten. Het is een eenvoudige en handige manier om je iPhone nog nuttiger te maken!

Het instellen van de ‘Tik op de achterkant’-functie is eenvoudig en snel. Volg gewoon deze stappen:

 1. Open de ‘Instellingen’ van je iPhone.
 2. Scroll naar ‘Toegankelijkheid’.
 3. Klik op ‘Aanraken’.
 4. Ga naar ‘Tik op achterkant’.
 5. Selecteer de actie die je wilt dat je telefoon uitvoert na het tikken.

Je kunt ook je eigen opdrachten instellen met de Opdrachten-app van Apple. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Opdrachten-app.
 2. Druk op het plusje in de rechter bovenhoek.
 3. Tik op ‘Voeg taak toe’.
 4. Kies wat de opdracht moet doen.
 5. Geef de opdracht een naam.
 6. Klik op ‘Gereed’.

functie iphone instellen