Tech

Deze oudere iPhone modellen kun je maar beter snel verkopen

iphone-modellen-verkopen
Foto: Freepik

Apple lanceert binnenkort iOS 17, een nieuwe versie van het besturingssysteem voor de iPhone en andere Apple producten. Een nieuwe versie brengt meestal tal van spannende nieuwe features met zich mee. Maar dit keer is er ook een waarschuwing van de experts: bepaalde modellen kun je beter voor september inruilen of verkopen. Ze kunnen tot wel 50% in waarde dalen zodra het nieuwe besturingssysteem er is. Helaas zullen deze modellen namelijk het nieuwe iOS 17 niet ondersteunen.

Om welke iPhone modellen gaat het?

De iPhone X werd in 2017 gelanceerd, als het boegbeeld voor Apple’s tiende verjaardag. Het toestel was revolutionair met features zoals Facial ID in plaats van Touch ID. Het werd zelfs ‘de grootste sprong voorwaarts’ sinds het begin van de iPhone genoemd. Ondanks het succes bleek de iPhone 8, die in hetzelfde jaar werd uitgebracht, de favoriet van velen. Wereldwijd werden daar maar liefst 86,3 miljoen van verkocht, waardoor het een van de best verkochte smartphones ooit was.

Helaas lijkt het einde nu toch echt in zicht voor beide geliefde toestellen. Een rapport van SellCell voorspelt dat de waarde van de iPhone 8 en de iPhone X met maar liefst 50% zal dalen, simpelweg omdat ze het nieuwe iOS 17 niet ondersteunen. Daarnaast brengt dit ook beveiligingsrisico’s met zich mee, aangezien de systemen niet meer up-to-date zullen zijn. Dit maakt deze modellen overbodig zodra iOS 17 beschikbaar is.

Apple modellen verkopen iPhone 8
iPhone 8

Voorspellingen op basis van eerdere waardedalingen

De tech experts baseren hun voorspellingen op eerdere releases en de waardedalingen van oudere toestellen bij de lancering van nieuwe besturingssystemen. Zo zagen ze vorig jaar de waarde van de iPhone 7 Plus en 6S Plus flink dalen toen iOS 16 uitkwam, omdat deze oudere modellen het nieuwe systeem niet ondersteunen.

Apple modellen verkopen
iPhone X

iOS 17 komt met veelbelovende nieuwe features

Net als de voorgaande iOS versies, komt ook iOS 17 met een lijst van veelbelovende nieuwe features. Naast verbeteringen in de beveiliging, kunnen we uitkijken naar een Standby modus tijdens het opladen, een verbeterde autocorrect en een Namedrop functie die het delen van contacten makkelijker maakt.

Check jouw iPhone versie op tijd

Kortom, terwijl iOS 17 een hoop geweldige verbeteringen en nieuwe functies met zich meebrengt, is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit van je huidige toestel. Als je een iPhone 8 of iPhone X hebt, is het verstandig om je opties te overwegen voor september. Upgraden naar een nieuwere iPhone zal je niet alleen toegang geven tot alle fantastische features van iOS 17, maar het zorgt er ook voor dat je beveiliging up-to-date is.