Tech

Met deze revolutionaire wijziging komt de iPhone 14

Met deze revolutionaire wijziging komt de iPhone 14

Onlangs bracht Apple de nieuwe iPhone 14 modellen op de markt. Veel Apple-volgers mopperden over te weinig vernieuwing, maar dat is niet helemaal terecht. De iPhone 14 komt namelijk wel degelijk met een revolutionaire verandering: de vertrouwde simkaart gaat verdwijnen.

iPhone 14 zonder simkaart

In Amerika verschijnt de iPhone zonder simkaart sleuf. De telefoon werkt dan met een eSIM, dat staat voor ‘embedded sim’, oftewel een digitaal alternatief voor de fysieke simkaart. In Nederland werken de nieuwste iPhone 14 modellen nog wel met een simkaart.

Terug naar Amerika; daar ontbreekt simpelweg de simkaartsleuf, dus Amerikaanse gebruikers moeten wel gebruik maken van eSIM. Aan de andere kant biedt Apple de Amerikanen een extraatje: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max worden geleverd met dubbele eSIM-ondersteuning, waardoor gebruikers meerdere mobiele abonnementen op één apparaat kunnen gebruiken.

Wanneer kom de simloze iPhone naar Nederland?

In Nederland denken we natuurlijk graag dat we voorop lopen met technologie, maar dat is lang niet altijd zo. Dat heeft soms te maken met de infrastructuur of met de strategische beslissingen – en de uitvoering daarvan – van de politiek en van de telecombedrijven.

Apple wil natuurlijk wel graag telefoons in Europa blijven verkopen, dus ze passen zich simpelweg aan. Vandaar dat je in Nederland voorlopig nog niet hoeft over te stappen. Hoelang dit gaat duren is nog niet bekend. Zodra er meer bekend is lees je dat uiteraard op manly.nl.

Is het einde van de simkaart nabij?

Wanneer het precies gaat gebeuren weten we nog niet, maar dat het einde van de simkaart nadert is wel sterk de verwachting. De eSIM heeft namelijk een aantal praktische voordelen: je wisselt makkelijker van sim, omdat je niet meer hoeft te wachten tot je nieuwe provider je kaart opstuurt, het levert minder plastic afval op en ontwerpers van telefoons hebben meer ruimte voor innovatie doordat de simkaartsleuf niet meer nodig is.

Eerder verdween de audiojack bij Apple

Het is niet voor het eerst dat Apple vernieuwt, door een einde te maken aan een jarenlange standaard. Je herinnert je vast nog wel de verbazing toen Apple stopte met de standaard 3,5 mm audiojack. Daar zijn de meeste Apple-gebruikers inmiddels allang aan gewend. De verwachting is dan ook niet dat de overschakeling naar eSIM veel weerstand zal opleveren. In Nederland zijn al een aantal providers voorbereid op eSIM. Check de site van jouw provider om te kijken hoe het ervoor staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ben Geskin (@bengeskin)