Geld & Carrière

10 investeringsmarkten die veel winst kunnen opleveren in 2023

investeringsmarkten winst 2023

Ondanks dat de laatste economische ontwikkelingen niet erg gunstig zijn, is dit juist het moment om te gaan investeren. Nu de prijzen in bijna alle markten omlaag komen, zijn de beste momenten om te investeren in deze markten erg dichtbij. In 2023 zou het wel eens een goed idee kunnen zijn om te investeren in enkele markten voor de lange termijn. Aangezien diversificatie van je investeringen erg belangrijk is, hebben wij 10 interessante investeringsmarkten voor 2023 op een rijtje gezet!

10. Kunst

Er kan veel geld verdiend worden door het investeren in kunst. Het investeren in schilderijen kan risicovol zijn, maar er gaan bizarre bedragen rond binnen deze investeringsmarkt. Een nieuwe vorm van kunst zijn natuurlijk NFTs, terwijl dit stiekem toch meer onder het investeren in cryptocurrencies valt.

9. Obligaties

Obligaties kopen van overheden en bedrijven kan een erg goede investering zijn. Vaak zit hier een lager winstpercentage op, maar zit er ook veel minder risico verbonden aan deze investering. Eigenlijk leen je hiermee tegen een vast rentepercentage je geld uit aan bedrijven en overheden.

8. Grondstoffen

Investeren in grondstoffen zoals olie, goud en zilver kan erg lucratief zijn. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne schoot de prijs van olie omhoog. Mensen die hier op hadden ingespeeld kunnen aardig blij zijn met deze investering. Daarnaast zal er altijd vraag blijven naar grondstoffen als goud en zilver, wat ze een goede investering maakt.

7. Lego

Ja, je leest het goed. Investeren in Lego is een erg lucratieve markt gebleken over de laatste jaren. Lego sets die het erg goed doen zijn vaak gerelateerd aan bekende films zoals Harry Potter. De productie van deze specifieke sets is dan al jaren gestopt, waardoor deze set erg schaars wordt. Echte verzamelaars betalen soms extreme bedragen voor Lego.

6. Sneakers

Je kan ook de niche-markt in gaan van het investeren in sneakers. Merken als Nike komen vaak met exclusieve releases van schoenen. Doordat deze releases maar voor een beperkte hoeveelheid gemaakt worden, zijn deze populaire sneakers erg schaars. Deze schaarste drijft de prijzen van sommige exclusieve sneakers aardig omhoog!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sneaker Invest (@sneakerinvest)

5. Vastgoed

Beleggen in stenen is eigenlijk altijd wel een goede keuze. Door de jaren heen stijgen de meeste huizen gezellig mee in de prijzen, terwijl je ook nog eens passief inkomen kan krijgen als je de huizen verhuurt. Ook kan je er voor kiezen om in bedrijven te investeren die een groot vastgoedportfolio bezitten, zodat je zelf niet het gedoe rond de aankopen van de huizen hoeft te regelen!

4. Horloges

Het investeren in horloges is gebleken een erg goede keuze te zijn. Horloges van de merken als Rolex, Audemars Piquet en Breitling stijgen op de lange termijn in waarde door de schaarste en de stijgende populariteit van het merk. In 2023 investeren in een Rolex zou dus zomaar mooi kunnen uitpakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

3. Valutamarkt

In 2022 zagen we een hele sterke periode van de dollar, waar de dollar op een gegeven moment zelfs meer waard was dan de euro. Mensen die hun euro’s omgezet hadden naar dollars kunnen terugkijken op een erg lucratieve investering. Wellicht dat 2023 het jaar wordt dat de euro wel een erg sterke comeback weet te maken.

2. Cryptocurrencies

Investeren in digitale valuta’s, het geld van de toekomst, kan zomaar een hele goede beslissing zijn in 2023. In 2021 zagen we een ware bull run op de meeste munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin en op NFTs. Door een paar goede crypto munten in te slaan op een handelsbeurs zou je zomaar een hele goede investering gemaakt kunnen hebben op de lange termijn.

1. Aandelen

Investeren in aandelen is altijd een goede keuze voor de lange termijn. Warren Buffett vertrouwd al decennialang op een gouden strategie als het gaat om investeren in aandelen. Op de lange termijn gaan investeringen in grote indexfondsen als de S&P 500 altijd omhoog. Doordat de prijzen van aandelen in 2023 omlaag aan het gaan zijn, zou dit een mooi moment kunnen zijn om enkele aandelen in te slaan voor de lange termijn.