Investeren in whisky: hoe werkt dit en wat levert het op?

Investeren in whisky kan een interessante optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve manier om hun geld te investeren. Net als bij andere luxe items, zoals horloges of kunst, kan de waarde van whisky met de tijd stijgen. Maar waar begin je met investeren in whisky? In dit artikel kom jij van alles te weten over het investeren in dit dure, maar soms ook lucratieve drankje!
Waarom zou je investeren in whisky?
Een van de belangrijkste redenen waarom mensen in whisky investeren, is omdat bepaalde flessen zeer zeldzaam zijn en daardoor in waarde kunnen stijgen. Dit geldt vooral voor oude en unieke flessen, zoals die van bijzondere jaren of uit beperkte oplages.
Een andere reden om in whisky te investeren, is de groeiende vraag naar premium whisky’s over de hele wereld. Met de toenemende welvaart in landen zoals China en India, stijgt de vraag naar dure whisky’s, wat kan leiden tot stijgingen in de waarde van bepaalde flessen.
Is whisky een lucratieve investering?
In het algemeen kan een goed rendement op je investering worden behaald door te investeren in zeldzame, oude flessen die in beperkte oplages worden geproduceerd. Sommige flessen kunnen hun waarde in een paar jaar verdubbelen, terwijl andere flessen meer tijd nodig kunnen hebben om in waarde te stijgen.
Dit is uiteraard geen garantie voor succes. Er zijn genoeg soorten whisky die niet in prijs stijgen, maar zelfs dalen. Het is daarom verstandig om veel kennis op te doen van de algemene markt van whisky, en vooral wat de vraag naar bepaalde soorten whisky beïnvloedt, voordat je een fles koopt als investering.
Welke soort whisky is een goede investering?
Het is belangrijk om te weten dat alleen single malt whisky’s een goede investering zijn. De andere soort whisky is “blended whisky”, wat bestaat uit een mix van meerdere whisky’s door elkaar. Single malt whisky bestaat uit één soort whisky. Bijna alle whisky’s die je zult drinken zullen blended whisky’s zijn. Omdat deze soort whisky echter vaak geproduceerd wordt, ontstaat er geen schaarste.