Crypto

Investeren in cryptocurrencies: volg deze 5 stappen voordat je crypto koopt

investeren in cryptocurrencies 5 stappen

Sta je op het punt om voor het eerst te investeren in crypto? Dit kan best spannend zijn, aangezien je de waarde van jouw geld natuurlijk wilt zien stijgen. Voordat je begint met het investeren in cryptocurrencies zijn er een aantal dingen waar je goed op voorbereid moet zijn. In dit artikel zullen we je door de stappen heen leiden die je moet nemen om succesvol te beginnen met het investeren in het digitale goud.

1. Risico’s kennen van investeren in cryptocurrencies

Er zijn veel risico’s bij het investeren in cryptocurrencies. Voordat je begint met investeren is het belangrijk om deze risico’s te kennen. Op deze manier ben jij beter voorbereid op de verschillende situaties die zich voor kunnen doen als jij crypto koopt. Ten eerste moet je onderzoek doen naar hoe je jouw cryptocurrencies zo veilig mogelijk opslaat. Er zijn namelijk veel hackers actief binnen deze markt.

Als jij je munten kwijt raakt door een hack, is dit je eigen verantwoordelijkheid en zal er geen bank zijn die jouw online coins zal teruggeven. Een ander groot risico bij het investeren in crypto is de volatiliteit van de markt. De prijzen van cryptocurrencies kunnen snel veranderen, waardoor je geld kunt verliezen als de prijzen dalen. Hierdoor kunnen emoties opspelen waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste beslissingen te nemen als je geld aan het verliezen bent.

cryptocurrencies kopen tips

2. Risico’s beheren

Er zijn een aantal manieren waarop mensen hun risico in crypto beter onder controle kunnen houden. Een van de belangrijkste dingen is om alleen geld te investeren dat je kunt verliezen. Hierdoor zal je minder stress hebben als de prijzen dalen.

Het is ook aan te raden om je investering te spreiden over verschillende soorten cryptocurrencies in plaats van al je geld in één munt te investeren. Hierdoor zal je risico beter worden verdeeld en zal je minder kwetsbaar zijn voor een daling in de prijs van één specifieke munt.

risico's investeren crypto

3. Emoties beheersen

Het is normaal om emoties te hebben bij het investeren in cryptocurrencies, omdat je jouw balans snel ziet veranderen door de volatiliteit in de cryptomarkt. Het is echter belangrijk om je emoties onder controle te houden om goede beslissingen te kunnen nemen over je investeringen.

Een manier om je emoties onder controle te houden is door goed voorbereid te zijn. Maak van tevoren een investeringsplan en hou je daar aan. Dit plan maak je op het moment dat er geen emoties in het spel zijn, waardoor de keuzes die je op dat moment maakt veel rationeler zullen zijn.

4. Vind de juiste coins en projecten

Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de juiste projecten waarin je wilt investeren. Er zijn veel ondergewaardeerde cryptoprojecten waarmee jij veel geld kan verdienen. Je moet echter wel weten wat de juiste munten zijn om aan te schaffen.

Over het algemeen zijn de grote munten als Bitcoin, Ethereum en BNB munten waar de minste risico aan verbonden zit. Deze munten hebben hun waarde al bewezen binnen de blockchain wereld en zullen voorlopig nog actief gebruikt worden. Wanneer je meer van blockchain begrijpt, kan je langzaam aan gaan investeren in kleinere projecten, waar vaak meer winst te behalen is.

5. Kies een betrouwbare cryptobeurs

We hebben de afgelopen tijd veel verhalen voorbij zien komen van centrale cryptobeurzen die te maken hadden met liquiditeitsproblemen, waar onder andere Bitvavo de gevolgen van merkt. Zelfs een van de grootste cryptobeurzen, FTX, heeft het niet gered tijdens de bear market. Veel mensen hadden hun geld op dit platform staan, waarvan de meeste mensen nog niet weten of ze dit geld ooit nog terug gaan zien.

De grootste handelsbeurs is op dit moment Binance. Door de extreem grote financiële buffer die het handelsplatform heeft opgebouwd, lijkt deze beurs voorlopig nog wel betrouwbaar. Als je het helemaal veilig wilt doen, kan je het beste kiezen om op een decentrale handelsbeurs je munten te kopen om ze vervolgens in een online wallet als Metamask te bewaren.