Geld & Carrière

Bearmarket: op deze manieren verdien jij geld tijdens een recessie

Bearmarket Zo kan jij geld verdienen tijdens een recessie

Eén ding is zeker over beleggingsmarkten; ze zullen nooit “stabiel” zijn. Je zult weinig mensen horen praten over beleggen als de beurzen in een neerwaartse spiraal belanden. Een dalende markt wordt ook wel “bear market” genoemd. Dit zijn echter juist de momenten dat jij je geld aan het werk kan zetten om een extra centje te verdienen! Maar wat zijn nou de beste manieren om geld te verdienen door investeringen te doen in een recessie en in tijden van inflatie?

Wat is een bear market?

Een bearmarket wordt gedefinieerd als een langdurige daling van beleggingen waardoor indexen zoals de S&P 500 met 20% of meer dalen. Hoe dan ook, een “berenmarkt” kan beter worden begrepen als een moment in de markt waarop het vertrouwen van beleggers op zijn laagst is en zij hun aandelen beginnen te verkopen, wat leidt tot een domino-effect in de gehele hele markt, waardoor de prijs van aandelen en indexen omlaag gaat.

investere bearmarket geld verdienen

Hoe geld verdienen in een dalende markt?

Geld verdienen in een dalende markt is moeilijk, maar niet onmogelijk. Enkele manieren waarop u geld kunt verdienen in een dalende markt zijn:

1. Je aandelen diversifiëren

Zoals het gezegde luidt “leg niet al je eieren in één mand”, dit is precies hoe uw beleggingsportefeuille eruit moet zien. Met een divers portfolio verspreid over verschillende soorten investeringen kan je je risico beter spreiden.

De diversificatie kan inhouden dat je een deel van jouw portfolio belegt in verschillende sectoren, zoals technologie of groene energie. Ook kunt u verspreiden in de soort markt waarin je investeert. Zo kan je er voor kiezen om een gedeelte in goud te stoppen, een deel in aandelen, onroerend goed, grondstoffen of cryptocurrencies.

2. Dollar Cost Averaging (DCA)

Het laagste punt in een markt proberen te timen gaat je bijna nooit lukken. Wanneer je wacht met al je geld investeren op het juiste moment, zal dat moment nooit aanbreken. Om risico te spreiden dat je op het verkeerde moment investeert, wordt vaak gebruik gemaakt van de Dollar Cost Averaging strategie, ook wel DCA genoemd.

Bij de DCA-strategie spreid je je beleggingen uit over een langere periode. Zo kan je er voor kiezen om elke maand €100 te investeren in een index fonds. Dit brengt minder risico mee dan eens per jaar €1200 te investeren, aangezien je bij de Dollar Cost Averaging methode je beleggingen inkoopt op verschillende prijsniveaus. Door het kopen op verschillende prijsniveaus in plaats van een investering in 1 keer zorg je er voor dat het risico van op het verkeerde moment investeren aanzienlijk afneemt.

geld verdienen tijdens bearmarket kansen

3. Denk aan de lange termijn

Als het om beleggen gaat, moet je op lange termijn denken. Bedrijven hebben tijd nodig om te groeien. Je kunt dus ook niet verwachten dat een aandeel binnen 1 maand aanzienlijk stijgt. Daarnaast is het belangrijk om emoties uit te schakelen en niet in paniek te verkopen wanneer de prijs daalt. Wanneer je je emoties weet los te koppelen van je investering zul je rationelere beslissingen kunnen nemen over je investeringen!

De bottom line van investeren in een dalende markt:

Hoewel bearmarkten je misschien niet het beste rendement geven, kunnen ze echter veel meer opleveren dan veel mensen denken. Zolang uw strategie bestaat uit je portefeuille te diversifiëren, gedisciplineerd te beleggen en op lange termijn te denken, kun je een berenmarkt winstgevend maken.

Meta description: Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen in een bearmarket? Waar let je op tijdens het investeren in een dalende markt? Leer alles in dit artikel.