Film & Serie

Into The Deep The Submarine Murder Case op Netflix: bizar en angstaanjagend

Into The Deep The Submarine Murder Case

Het klassieke verhaal van The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde speelt Robert Stevenson met het idee dat ieder mens diep van binnen een goede en slechte kant heeft. Into The Deep The Submarine Murder Case gaat hier min of meer over in een 90-minuten durende documentaire op Netflix.

Into The Deep The Submarine Murder Case

De documentaire gaat over de schokkende gebeurtenis van de verdwijning van Kim Wall, een ambitieuze en getalenteerde journalist die aan het begin stond van een schitterende carrière. Nadat ze met de Deense uitvinder Peter Madsen een rit maakt in zijn zelfgebouwde onderzeeër, ontbreekt ieder spoor van haar.

We zullen niet te veel loslaten over de gebeurtenissen van het verhaal, puur en alleen omdat dat te kort zou doen aan deze indrukwekkende documentaire. Into The Deep maakt op het gebied van storytelling gebruik van een opmerkelijke techniek, wat op het begin misschien wat langzaam aanvoelt op het gebied van tempo.

Meeslepend en hartverscheurend

Into The Deep The Submarine Murder Case zit vol met originele beelden die zijn gemaakt vlak voordat de Zweedse journalist vermist raakte. Op dat moment volgden andere cameraploegen de charismatische uitvinder namelijk al. Door de archiefbeelden die in veelvoud gebruikt worden in de documentaire krijg je als kijker het gevoel alsof je midden in de actie zit.

De documentaire schakelt constant heen en weer tussen het verleden, en de momenten vlak na Kims verdwijning. Vooral de laatste scène van het verhaal heeft bij ons gezorgd voor kippenvel (en niet op een goede manier). Als je van shockerende crime-docu’s houdt, is Into The Deep The Submarine Murder Case zeker iets voor jou.

Into The Deep The Submarine Murder Case

De beste documentaires op Netflix

De hoeveelheid documentaires die Netflix uitbrengt op het gebied van seriemoordenaars bewijst wat voor populair genre het is. Veel mensen (inclusief onszelf) zijn op de een of andere manier gefascineerd door dit soort producties. Kijk bijvoorbeeld naar The Jeffrey Dahmer Story, of Sins of our Mother.