Media

Interview Mika Häkkinen: “Deze kwaliteiten maken Max een wereldkampioen”

interview-mika-hakkinen-formule-1
Foto: Heineken

Tijdens de lancering van de Player 0.0 campagne van Heineken kregen wij de kans om zelf in een simulator te racen. Een van de aanwezigen op dit evenement was tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen. Een mooi moment om de legendarische Finse coureur wat vragen te stellen over de ontwikkeling binnen de autosport, SIM-racen en natuurlijk over onze Max Verstappen.

Mika Häkkinen: tweevoudig wereldkampioen

Mika Pauli Häkkinen, geboren in 1968, is een Finse ex-Formule 1-coureur. Hij was twee keer winnaar van het Formule 1-wereldkampioenschap, in de jaren 98′ en 99′, en luistert naar de bijpassende “De Vliegende Fin”. Met zijn wereldkampioenschappen kun je Mika scharen tussen de allergrootsten. Zijn grote rivaal in die tijd was Michael Schumacher.

Mika is een groot fan van SIM-racen en vind het dan ook prachtig dat mensen de kans krijgen om het F1-gevoel mee te krijgen. Hij nam de tijd om tijdens het SIM-race evenement even met Manly te zitten om onze brandende vragen te beantwoorden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mika Häkkinen (@f1mikahakkinen)

Mike, brengen racesimulatoren grote voordelen voor ‘nieuwe coureurs’?

‘Ik denk dat er geen extreme verschillen zijn en de nieuwe coureurs geen voordelen hebben ten opzichte van de ‘oude garde’. Natuurlijk zijn innovaties zoals racesimulatoren en data wel enorm briljant. Deze tools kunnen er wel voor zorgen dat coureurs zowel fysiek als mentaal beter kunnen worden. Toch is fysieke deel van racen is echt heel anders, daar is bijna niet op voor te bereiden. De stap naar een echte raceauto is nog steeds erg groot. Dat neemt niet weg dat het een nuttige en geweldige ontwikkeling is en ik er zelf ook enorm van geniet’, zegt Mika.

Welke kwaliteiten heb je nodig om wereldkampioen te worden?

‘Je hebt veel geduld nodig, je moet een goede luisteraar zijn, een goede teamspeler en je moet veel vragen stellen. Daarnaast heeft een goede coureur zelfs de skill om soms tegen zijn verlies te kunnen en dingen naast zich neer te leggen. Al deze dingen samen heb je sowieso nodig om een wereldkampioen te worden.’

Jouw grote rivaal was Schumacher. Komt Max Verstappen in de buurt van hem?

‘Het was een andere tijd en daarom is het moeilijk te vergelijken. In mijn tijd ging ik de strijd aan met de fantastische Michael Schumacher. Max is op dit moment op zijn piek en zijn performance is geweldig ten opzichte van zijn rivalen. Verstappen doet het fenomenaal en is op dit moment een fantastische coureur. Ik durf te zeggen dat hij nu al een van de beste aller tijden is.’

Player 0.0

Player 0.0 is een internationaal fenomeen, dat beschikbaar is voor fans van Heineken® en de Formule 1 in Australië, Canada, Nederland, Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten. De internationale finale vindt later dit jaar plaats. Meer info over de voorwaarden en spelregels vind je hier.