kwebbelkop-interview-launchmynft
Media

Kwebbelkop over miljarden views, zijn liefde voor kunst en LaunchMyNFT

We kennen Jordi van den Bussche, beter bekend als Kwebbelkop, als een van de grootste Youtubers van ons land. De beste man heeft inmiddels 15 miljoen(!!) abonnee’s en miljarden views op zijn naam staan. Zoals we al zagen in zijn DAY1 Housetour is hij een groot kunstliefhebber en is zijn oog ook gevallen op NFT’s. Hij viel als een blok voor deze digitale techniek en lanceerde een eigen platform om alles makkelijker te maken: LaunchMyNFT.

Interview Kwebbelkop

We vonden het de hoogste tijd om Kwebbelkop te spreken over zijn plannen, favoriete kunst, NFT’s en het platform wat hij heeft gebouwd. Met LaunchMyNFT wil hij het genereren van NFTs voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken. Wil je eerst nog even snel weten wat NFT’s zijn en hoe ze werken? Lees dan dit artikel om helemaal op de hoogte te zijn.

Kwebbelkop, toch even over die cijfers. Hoe voelt het om 15 miljoen abonnee’s te hebben en daarmee een van de grootste Youtubers van Nederland te zijn?

“Ja fantastisch natuurlijk. Elke dag neem ik wel even wat tijd om dit te beseffen. Ik voel me erg verantwoordelijk voor mijn volgers, en natuurlijk ook voor mijn werknemers. Ik ben wel heel erg trots om te beseffen wat ik heb opgebouwd vanuit het niets. Dit is ook een boodschap naar iedereen, als ik het kan dan kan jij het ook.”

Onlangs maakte je een video waarin je aankondigde geen dagelijkse video’s meer te maken. Hoe voelt het om dat besluit te hebben genomen?

“Het voelt echt top. Het was iets waar ik heel erg lang naartoe heb gewerkt. Ik vond het lastig om de keuze te maken, ook vanwege het risico. Het is natuurlijk nog steeds mijn business. Maar ik ben heel erg blij en nu kan ik meer op kwaliteit focussen. Daarnaast zorg ik wat beter voor mezelf, iets wat ook wel belangrijk is. Nu is er ook wat tijd voor andere projecten en gaat de creativiteit weer flowen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

Je bent nu helemaal in de wereld van de NFT’s gedoken. Hoe kwam je hiermee in aanraking?

“Ik zat natuurlijk al langer in crypto. Ik hoorde over NFT’s via een vriend en voordat ik het wist zat ik diep in het web3 en NFT-wereldje. Ik wilde mijn eigen NFT-collectie releasen en toen kwam ik er achter dat dit heel lastig was om te doen. Daarom heb ik toen besloten om zelf de infrastructuur te gaan bouwen.”

De eerste NFT die je zelf kocht, was dat meteen jouw Bord Ape?

“Haha, helaas was dat niet mijn Bored Ape. Ik had wat NFT’s gemint, waaronder een aantal leuke projecten maar ook wat slechte investeringen gedaan. Zo leerde ik binnen no time hoe de NFT-wereld werkt. Net zoals iedere andere business of investering moet je soms wat lesgeld betalen om er meer van te begrijpen.”

Zoals we zagen in de DAY1-tour ben je een groot kunstliefhebber. Zie jij NFT-kunst gelijkwaardig aan fysieke kunst?

“Zeker weten! Je kunt ook heel makkelijk jouw digitale kunst de fysieke wereld intrekken. Je kunt bijvoorbeeld jouw NFT’s ook aan de muur hangen. En of het nou digitaal of ‘echt’ is, voor mij zijn deze werelden allebei echt. Het ligt er maar net aan waar je in zit. De grens tussen digitaal en fysiek is daarmee natuurlijk ook aan het vervagen. NFT’s kunnen mij hetzelfde gevoel geven als fysieke kunst. Mijn Bored Ape geeft me bijvoorbeeld hetzelfde gevoel als een fysieke Kaws in mijn huis.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

Waar kunnen NFT’s nog meer voor dienen?

“Heel veel verschillende dingen. Het is eigenlijk een digitale sleutel en de NFT is het systeem erachter. Ik zie een toekomst voor me waar je autosleutel een NFT is, of bijvoorbeeld jouw ticket voor de film. Ook alle eventickets zullen NFT’s worden en in videogames zal het heel veel gebruikt worden. Het meest bizarre is dat we nu echt nog in het begin van een tijdperk zitten. Over 10 jaar gebruikt iedereen NFT’s, dat weet ik zeker. Dit gaat het nieuwe internet worden.”

Je hebt inmiddels dus jouw eigen platform: LaunchMyNFT. Hoe is dit project ontstaan?

“Ik wilde dus mijn eigen NFT-collectie lanceren en toen kwam ik erachter hoe ingewikkeld dit was. Ik besloot een platform te bouwen wat andere mensen kan helpen met het lanceren van hun NFT-collectie. Er zijn inmiddels al meer dan een half miljoen NFT’s gemint op LaunchMyNFT. Als iemand de NFT mint dan komt de collectie automatisch op OpenSea, waar je de NFT’s kunt verkopen. In de toekomst zal dit op alle verschillende platforms mogelijk zijn. Je kunt het vergelijken met het atelier van een schilder – dat zijn wij – daarna wordt het schilderij verkocht op een veiling.”

Launchmynft-kwebbelkop
Foto: LaunchMyNFT

Als wij met Manly een eigen NFT willen lanceren. Hoe gemakkelijk is dit?

“Los van het maken en bedenken, kun je in principe binnen een kwartiertje jouw eerste collectie lanceren. Mijn eigen record is binnen twee minuten. De gehele service is helemaal gratis, het enige wat we vragen is een commissie op iedere verkoop. We willen het gewoon zo simpel mogelijk voor iedereen maken.”

Wat vind jij de tofste NFT’s die nu al gelanceerd zijn op LaunchMyNFT?

“Dit zijn in mijn ogen altijd de projecten die een beetje de grens opzoeken. Hiermee bedoel ik vooral: wat mag wel en wat mag niet? Een van deze projecten was de Bored Ape Solana Club. Dit was natuurlijk een geïnspireerd op de Bored Ape Yacht Club. Het verkocht dan ook binnen no time uit.”

Hoe ziet de toekomst van NFT’s en de Metaverse er volgens jou uit?

“Ik denk aan een Augmented Reality wereld. Je doet bijvoorbeeld je Apple Glasses op en dan vloeit de digitale en fysieke wereld samen. Ik kan naar jou kijken met die bril op, alleen zie ik dan jouw digitale identiteit. Het duurt allemaal nog wel even voordat iedereen het begrijpt natuurlijk en voordat we allemaal weten welke kant het op gaat.”

Heb je tips voor mensen die beginnen met NFT’s?

“Het belangrijkste is dat je altijd je eigen research doet. Er zijn genoeg oplichters en influencers die dingen promoten omdat ze ervoor betaald krijgen. Daarnaast is het ook goed om dingen te kopen die je gewoon heel erg tof vind, los van de eventuele prijsstijging.”

Als je moest kiezen, nooit meer crypto/NFT’s of nooit meer Youtube?

“Haha, dat is natuurlijk een hele moeilijke vraag. Ik denk dat waar we nu staan met crypto, is waar iets als Youtube 10 jaar geleden stond. Het is een begin van iets heel erg groots en daarom denk ik dat ik toch voor crypto/NFT’s zou kiezen. Het geeft me veel energie om hier deel van uit te maken.”

Check voor meer info de website van LaunchMyNFT.