Film & Serie

Exclusief: Joel Beukers over Dutch Wheels, voor goud gaan en zijn ultieme droomauto

interview joel beukers dutch wheels

Voor liefhebbers van snelheid, getunede auto’s en vakmanschap staat er een gloednieuwe realityserie op Amazon Prime: Dutch Wheels. Hierin wordt een van de snelst groeiende auto-tuningbedrijven van Europa gevolgd: Absolute Motors. In een van de afleveringen krijgt de gloednieuwe 6×6 van Joel Beukers, professioneel krachtpatser en ondernemer, een iconische gouden wrap.

Joel Beukers over zijn liefde voor auto’s

Joel Beukers ken je van zijn oerkreten, Youtube-video’s, Clean Nutrition en zijn gouden bolides. De beste man heeft een mooie CV als het gaat om auto’s. Van Lambo’s tot Ferrari’s en van een Impala tot zijn gloednieuwe Mercedes-Benz AMG 6×6. Deze 6×6 wordt in een van de afleveringen van Dutch Wheels onder handen genomen door Absolute Motors. De hoogste tijd voor een interview met de man die altijd voor goud gaat. Over zijn liefde voor auto’s, Absolute Motors en minder janken.

Was je als kleine Beukers al gek op auto’s?

“Zoals ieder jongetje denk ik. Ik woonde in het nette Utrecht, daar keken we altijd naar Lamborghini’s. De iconische Lamborghini Countach was toen echt een ding. Daar hadden we het toen al over en sindsdien wilde ik een Lamborghini hebben. Maar toen ik geld begon te verdienen, ben ik me er pas echt in gaan verdiepen. Window shoppen had ik helemaal niets mee.”

Wat reed je toen je nog geen volle bankrekening had?

“Toen ik nog geen geld had, ging ik vaak pokeren. Dan won ik wat geld en kocht ik een Alfa 166 V6. Dat ding ging nog best hard ook. Niemand van mijn leeftijd kocht die dingen, maar dat vond ik juist vet. Later zocht ik wel uit hoe ik de wegenbelasting en benzine kon betalen. Om benzine te besparen reed ik dan achter vrachtwagens, dat scheelde alweer.”

Je hebt een Ferrari, Maserati, 6×6 en nog vele andere auto’s. Wat is je ultieme droomauto?

“De ultieme auto is voor mij de LaFerrari. Die staat wel echt op m’n lijstje, deels ook om als belegging aan te schaffen. In het zwart of rood, en dan tijdelijk wel even die gouden wrap eroverheen. Die wrap beschermt de lak ook goed. Dat mag natuurlijk ook wel met een auto van rond de 3 miljoen. Daarnaast zou ik ook wel een tank willen hebben, eentje die straatlegaal en betaalbaar is. Dus als iemand dit leest en denkt ‘hey ik heb nog een tank staan’, dan weet je me te vinden.”

Wat was het moment dat je besloot om je auto goud te wrappen?

“Ik zei natuurlijk altijd al ‘voor goud’. Ik had een zwarte Maserati gehaald en tegen m’n vriendin gezegd dat ik die bak in het goud wilde wrappen. Ik had al wat plaatjes gezien van gouden Maserati’s en dat zag ik ook wel zitten. Zij vond dat toen een minder goed idee, maar dat hield me natuurlijk niet tegen. Een paar maanden later werd mijn Maserati voor de deur vernield en roze geverfd. De enige comeback die ik kon maken was dat ding goud wrappen. Toen klapten we keihard het hele internet over en ben ik keihard gaan groeien.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOEL BEUKERS🏆 (@joelbeukers)

Wat vind je ervan dat er veel gasten zijn die jouw manier van marketing nadoen?

“Het is natuurlijk heel logisch dat anderen volgen. Het enige wat ik de nieuwkomers zou willen adviseren, is dat ze hun eigen stijltje moeten creëren. Het is namelijk wel belangrijk dat je origineel bent. Ik zorg gewoon altijd dat ik 10 stappen voorloop op de rest. Eigenlijk visualiseer ik altijd al wat de volgende stap is en waar we de dikste content mee kunnen maken.”

Stel je mocht 1 auto houden en de rest moest weg. Welke zou je dan houden?

“Pffoe, dat is een lastige vraag zeg. Ik denk dat dan toch de Maserati zou zijn. Je kunt er s’ochtends lekker met z’n vijven in scoopen, als er iets kapot gaat is het geen groot probleem en je kunt er 300 mee rijden. Het is gewoon de meest praktische auto. Ik vond de Urus ook heel erg dik, alleen jammer dat zoveel gasten nu in een Urus rijden.”

Je zit in een van de afleveringen van Dutch Wheels. Hoe ben je bij Absolute Motors terecht gekomen?

“Toen ik de Huracán had gehaald zocht ik een partij die hem kon wrappen binnen een korte tijd. Dat deden ze meteen super goed. Vaak moeten dingen echt last minute gebeuren en de jongens van Absolute Motors houden wel van een uitdaging. Ze zijn niet vies van een race tegen de klok.”

Wat maakt Absolute Motors zo goed in wat ze doen?

“Wat ik mooi vind is dat ze altijd meedenken. Ze zijn goed in wat ze doen en bedenken dingen waar ik zelf niet op zou komen. Bij die 6×6 hebben ze bijvoorbeeld het dakdek zo gemaakt dat je er op kunt staan, zonder dat je het dak kapot maakt. In de Huracán hadden ze twee scoophouders geplaatst waar potten V2 in konden. Dat is natuurlijk top. En de afwerking van de wrapping is gewoon echt heel erg netjes.”

Kun je iets vertellen over jouw Dutch Wheels aflevering?

“Dat was mega heftig met die 6×6. We kwamen net terug van een weekend Boekarest en hadden natuurlijk nauwelijks geslapen. Na de wrap reveal deden we een rondje experience island tegen de talentvolle motorcrosser Kay de Wolf. Hoe dat afliep kan ik natuurlijk niet vertellen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Absolute Motors (@absolute.motors)

Van welke andere aflevering van seizoen 1 heb je het meest genoten?

“Ik vond de aflevering in Mexico met de Buggy van Tavi Castro heel erg dik. Dat is een bak die ook wel op mijn lijstje staat. Lekker met de jongens door de modder rijden. Dat moet wel leuke content opleveren.”

Als alles mogelijk was, wat zou je Absolute Motors laten doen?

“Ik zou wel zo’n monstertruck willen bouwen. Dat is een groot en vies ding, een Amerikaanse bruller met mega veel vermogen. En dan die hele truck natuurlijk in het goud, met wat zwarte details. Als we ooit een groot stuk grond hebben is dat wel een leuk idee.”

We leven in vreemde, barre tijden. Heb je een tip om in 2022 alsnog voor goud te kunnen gaan?

“In plaats van janken en zeiken, kun je het beste gewoon naar je scoopglas kijken en denken: we hebben nog de helft. Roeien met de riemen die je hebt en in kansen denken. Je kunt nu niet uit eten en feesten, dus zie het als een reset moment voor jezelf. Dan ben je er straks helemaal klaar voor als alles weer open gaat.”

Dutch Wheels staat nu op Amazon Prime.