interview daan boom de kleine vegan thuisbezorgd.nl
Food & Drinks

Interview: Daan Boom over FOMO-show en nieuw pop-up restaurant ‘De Kleine Vegan’

We kennen Daan Boom, aka rapper The Dean, natuurlijk van het iconische programma Streetlab en de NPO YouTube-serie De FOMO-Show. In de FOMO-show gaat Daan met zijn goede vrienden, Jasper Demollin en Tobias Camman, op pad om te kijken welke activiteiten je echt niet mag missen en welke je aan je voorbij mag laten gaan. Voor het drietal komt vandaag een grote droom uit. Samen met Thuisbezorgd.nl realiseren ze namelijk hun eigen vegan restaurant: De Kleine Vegan. 

Jasper, Daan en Tobias openen ‘De Kleine Vegan’

Vandaag én morgen zal het pop-up restaurant ‘De Kleine Vegan’ zijn deuren openen. Jasper, Daan en Tobias krijgen hierbij hulp van sterrenchef Peter Gast (Graphite Amsterdam). Hiermee wordt Veganuary, de maand waarbij mensen worden aangemoedigd om het jaar vegan te beginnen , op een feestelijke manier gestart. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Voedselbank. De hoogste tijd om met Daan te praten over de Instagram-hit The Vegan Kitchen, een eigen restaurant hebben en de chemie tussen het drietal.

Daan, gefeliciteerd met ‘De Kleine Vegan’! Was het hebben van een restaurant altijd al jouw droom?

“Eerlijk gezegd was dit niet mijn grote droom. Dit restaurant is echt de droom van Tobias. Mijn droom was natuurlijk rapper worden en dat ben ik nu. Tobias had de droom om ooit een restaurant te openen en dat is nu ook gelukt. Dat maakt onze vriendschap zo mooi, we helpen elkaar allemaal onze dromen verwezenlijken. We moedigen elkaar als vrienden echt aan.”

Het restaurant heet ‘De Kleine Vegan’, vernoemd naar Jasper. Is dit niet teveel eer voor Jasper, aangezien hij zelf niet de grootste keukenprins is?

“Jasper is natuurlijk de vegan onder ons en door hem zijn we dit eigenlijk gaan doen. Tobias is een waanzinnige kok en we eten vaak bij hem thuis. Als we met z’n drieën eten passen we onze gerechten aan Jasper aan. Hierdoor heeft Tobias allemaal innovatieve gerechten bedacht en dit komt uiteindelijk door Jasper. Alle eer gaat dus toch naar onze kleine vegan.”

Hoe is de samenwerking met Thuisbezorgd.nl en de Voedselbank tot stand gekomen?

“Thuisbezorgd.nl doet natuurlijk mee aan de maand veganuary, een maand waarin vegan eten wordt gepromoot. Wij maakten op Instagram The Vegan Kitchen en hieruit vloeide het idee om een pop-up delivery restaurant te beginnen.Dit doen we eigenlijk om te laten zien dat vegan zijn helemaal niet lastig is. We kiezen ook niet voor vleesvervangers, maar werken juist met producten die we al kennen. Het leek ons ook mooi om een goed doel te koppelen aan dit restaurant en de Voedselbank past natuurlijk perfect bij dit thema.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daan Boom (@daanboom)

Wat is de rol van sterrenchef Peter Gast?

“Eigenlijk heeft Peter Gast ons onder z’n vleugels genomen. Tobias zit vol met creatieve ideeën die veel tijd kosten. Koken voor drie personen is natuurlijk prima, maar voor honderden mensen is een ander verhaal. We kenden Peter al van de FOMO-show en sindsdien is er een mooie band ontstaan. Peter kan enorm om ons lachen en samen met Tobias heeft hij een goede creatieve klik. We hebben hem gevraagd om te helpen en hij vond het meteen een goed idee. Let’s go!”

Waarom is het trio Jasper, Tobias en Daan zo’n mega succes?

“Ik denk omdat we alle drie heel verschillend zijn. Vooral Jasper en Tobias zijn natuurlijk enorme tegenpolen. Jasper is de vegan die graag mediteert en openstaat voor spiritualiteit. Tobias is de harde werker en is eigenlijk een bejaarde gevangen in het lichaam van een jonge vent. Ik ben een beetje de mediator en leg alles vast.”

Wat zijn jullie rollen in dit pop-up avontuur?

“Ik ben er om alles in goede banen te leiden en daarnaast probeer ik gewoon zo min mogelijk in de weg te lopen. Tobias doet natuurlijk het creatieve gedeelte en Jasper helpt bij de bezorging. Met z’n drieën jagen we daarnaast het concept aan.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jasper Demollin (@jasperdemollin)

Tobias laat zijn bizarre skills zien tijdens de Instagram hit The Vegan Kitchen. Is het geen tijd voor zijn eigen kookboek?

“Zeker weten! Er is heel veel vraag naar de recepten van Tobias. Hij kan natuurlijk echt koken op hoog niveau. Ik denk dat mensen er dus sowieso op zitten te wachten en dat Tobias het een enorme eer zou vinden. Het gaat dus hoe dan ook een keer gebeuren in de toekomst.”

Op het menu van De Kleine Vegan staan dus alleen vegan maaltijden. Ben je zelf ook vegan geworden na al deze avonturen?

“Ik ben zelf geen vegan maar eet wel heel weinig vlees. Ik probeer er vooral goed op te letten en denk dat dit dan ook een goed begin is. In eerste instantie dacht ik altijd dat vegan eten enorm lastig is. Na al onze avonturen weet ik dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat het vegan eten vooral ongelofelijk lekker kan zijn. Zelfs recepten die ik inmiddels zelf kan maken.”

Heb je tips voor een feestelijke veganuary?

“Vooral lekker proberen om vegan te koken en er plezier in krijgen. Doe alsof het een kerstdiner is en maak er een feestje van, alleen dan een beetje uit de comfort zone. Het is natuurlijk ook gewoon beter voor de wereld als we allemaal wat bewuster eten.”

Wat is jouw favoriete maaltijd op het menu van De Kleine Vegan?

“We hebben de boxen in drie wereldkeukens opgedeeld: Zuid-Amerika, Azië en Midden-Oosten. Ze zijn alledrie heel erg lekker, maar mijn favoriet is toch Midden-Oosten. De Israëlische en Libanese keuken is gewoon belachelijk lekker en heel vaak vegan.”

Daan boom kleine vegan thuisbezorgd.nl veganuary

Moet je FOMO hebben om een pop-up restaurant te openen?

“Dat kunnen we eigenlijk pas zeggen als het allemaal voorbij is en niet alles in de soep is gelopen. Het hele proces is tot nu toe zo leuk dat ik wel al kan zeggen dat je er zeker FOMO voor moet hebben.Voor Tobias is het natuurlijk anders, hij zit natuurlijk in de stress. Ik kan lekker genieten en eten proeven. Als deze pop-up geslaagd is hopen we dit ook in andere steden te kunnen doen. Lekker het hele land door met Thuisbezorgd. Ik geef het tot nu toe 5 dino’s.”

De belangrijkste vraag. Komt er nog een seizoen van de FOMO-show?

“Er komt zeker meer aan van de FOMO-show. Ik plaatste laatste een poll op Instagram met ‘moeten we door of niet’. 99% zei ja en 1% zei nee. Tobias was uiteraard één van de nee-stemmers, maar we gaan natuurlijk lekker door.”

Op 5 en 6 januari kan je in Amsterdam thuis genieten van de culinaire creaties van Tobias, Jasper en Daan. Het menu is exclusief te bestellen via Thuisbezorgd.nl waar De Kleine Vegan terug te vinden is op de website en in de app. De Kleine Vegan is geopend voor bezorging op 5 en 6 januari van 17.00 tot 21.30 uur. Het menu is exclusief te bestellen via de website en app van Thuisbezorgd.nl