Women

Internationale Vrouwendag: 7 powervrouwen in de spotlight

Internationale vrouwendag powervrouwen

Het is 8 maart, en dus Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan we stil bij de sterke onafhankelijke vrouw, maar ook bij de rechten van vrouwen in het algemeen. Gelijke rechten voor vrouwen is dus de rode draad, die wereldwijd als een sterke ader door de harten van miljoenen vrouwen loopt. Op deze dag verdient de vrouw extra aandacht. We hebben 7 powervrouwen op een voetstuk gezet.

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag werd in 1912 voor het eerst in Nederland gevierd. De aanleiding voor het beginnen van deze dag was een staking in 1908 in New York. Vrouwen legden toen massaal het werk neer om meer gelijkheid te eisen op het gebied van werk en vrouwenkiesrecht.

Sindsdien wordt er jaarlijks aandacht geschonken aan het feit dat er nog steeds ongelijkheid bestaat op het gebied van vrouwen op de arbeidsmarkt, of vrouwen in het algemeen in bepaalde landen van de wereld. Wij hebben 7 powervrouwen uit ons eigen land even op de kaart gezet.

1. Naomy van Beem

Selfmade miljonair Naomy van Beem is de absolute definitie van een powervrouw. De personal trainer heeft haar bedrijf in sportartikelen en voedingssupplementen vanaf de grond af aan opgebouwd. Ze geeft daarnaast trainingen, workshops, en mental coaching. De vriendin van Rico Verhoeven heeft haar doelen duidelijk voor ogen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝙉𝙑𝘽 (@naomyvanbeem)

2. Jutta leerdam

Jutta Leerdam is inmiddels een legende op de schaatsbaan, en een absolute publiekslieveling. Ze breekt record na record, en heeft met wilskracht en discipline de absolute top van de schaatswereld bereikt. De knappe blondine heeft dit allemaal bereikt door keihard te trainen, en met de juiste mindset op haar doel af te gaan. Jutta is absoluut een powervrouw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

3. Puck Moonen

Als er iemand in dit rijtje met powervrouwen op Internationale Vrouwendag thuishoort dan is het wielrenster Puck Moonen wel. Deze dame is een echte doorzetter, en laat zich niet afleiden door tegenslagen, sterker nog, ze motiveren haar om nog harder door te trappen. Deze mooie meid kent letterlijk hoge bergen en diepe dalen, en zet altijd een tandwieltje bij om de eindstreep te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen)

4. Denise Kielholtz Gerges

De aantrekkelijke en uiterst fitte Denise Kielholtz Gerges laat haar tegenslagen letterlijk alle hoeken van de ring zien. Haar bijnaam is ‘Miss Dynamite’, en dat is niet zonder reden. Denise is letterlijk een powervrouw met een ijzeren doorzettingsvermogen, en is een gevestigde naam in de wereld van de vechtsport. Denise Kielholtz Gerges is een podium gewend, maar vandaag verdient ze er eentje extra.

5. Kim Feenstra

Kim Feenstra is zeker de definitie van een krachtige vrouw. Ze heeft in haar persoonlijke leven al veel tegenslagen weten te overwinnen, en heeft inmiddels een succesvolle internationale modellencarrière. Naast haar werk zet ze zich in voor verschillende goede doelen, en weet ze vrouwen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Deze knappe dame is zowel mooi van binnen als van buiten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

6. Anna Nooshin

Anna Nooshin vluchtte samen met haar moeder en zus uit Iran om een veilig leven op te kunnen bouwen in Nederland. En dat lukte. Ze heeft door keihard te werken en te studeren een succes van zichzelf weten te maken, en is op dit moment een van de meest invloedrijke influencers van Nederland. Een vrouw die vanaf de bodem de top weet te bereiken moet wel genoemd worden op Internationale vrouwendag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin)

7. Yolanthe Cabau

De aantrekkelijke Yolanthe Cabau heeft een succes van haar leven gemaakt door haar doorzettingsvermogen en het ontwikkelen van haar talenten. Ze heeft inmiddels een internationale carrière, maar maakt ook tijd vrij om zich voor anderen in te zetten. Met haar stichting Free A Girl helpt ze wereldwijd kinderen die slachtoffer zijn van misbruik en seksuele uitbuiting. Een absolute powervrouw dus.