intermittent fasting voordelen
Health

Dit zijn 8 grote voordelen van intermittent fasting

Steeds meer mensen kiezen voor intermittent fasting als methode om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. We hebben alles wat je moet weten over intermittent fasting al uitgelegd, maar we hebben de vele voordelen van deze effectieve manier van afvallen nog niet op een rijtje gezet. Dus als je voor de zomer nog een paar extra kilo’s kwijt wilt dan moet je zeker verder lezen.

Wat zijn de voordelen van Intermittent fasting?

We hebben eerder aandacht besteed aan intermittent fasting in combinatie met sporten en afvallen. Sporten is uiteraard altijd goed voor de gezondheid, maar als je erbij wilt afvallen dan is deze combinatie uiterst effectief. Je moet echter wel een gebalanceerde maaltijd eten tijdens dit dieet. Dit onderwerp hebben we op jullie bord gegooid in het artikel over wat je wel en niet moet eten tijdens intermittent fasting.

Het is ook belangrijk dat je weet waar je aan begint. Je kunt jezelf het beste informeren over deze methode van afvallen zodat je op de juiste manier met intermittent fasting start. In dit artikel zetten we 8 voordelen op een rijtje die jij gaat ervaren als je begint met deze effectieve afvalmethode. We baseren onze bevindingen op resultaten van de krant van de Engelse Universiteit van Oxford.

intermittent fasting klok

1. Gewichtsverlies

Het verliezen van vet is de belangrijkste reden waarom mensen beginnen met een dieet. Intermittent fasting zorgt voor een verhoogde vetverbranding, en dat is wat je wilt bereiken. Er zijn veel mensen die flink wat kilo’s kwijt zijn geraakt met deze vorm van afvallen.

2. IF stimuleert de aanmaak van groeihormonen

Intermittent fasting stimuleert de aanmaak van groeihormonen. Deze hormonen zijn belangrijk voor de spieropbouw en eiwitten in het lichaam. Het kan dus goed worden gecombineerd met sportieve activiteiten.

3. Insuline niveau’s dalen

Insuline levels dalen, waardoor vetverbranding wordt gestimuleerd. Insulineresistentie daalt ook, waardoor dit dieet van toegevoegde waarde kan zijn voor diabetes type 2. Het is gebleken dat vasten een positief effect heeft op de gezondheid.

intermittent fasting insuline

4. Het verlaagt je cholesterol

Intermittent fasting is goed voor je hart. Het verlaagt namelijk het slechte LDL cholesterol in je bloed, de grote boosdoener van hart- en vaatziekten. Deze methode van afvallen zorgt tevens voor een gezondere bloeddruk.

5. Intermittent fasting werkt ontstekingsremmend

Vasten werkt ontstekingsremmend en het helpt bij het opruimen van afvalstoffen in het lichaam. Deze methode heeft dus een reinigende werking, dus is de kans op een ontsteking in het lichaam minder groot.

intermittent fasting

6. Het versnelt het herstel van cellen

Je lichaam heeft minder energie nodig voor de spijsvertering, dus kan het aan de slag met cellulair herstel. Kortom; je merkt dat je sneller geneest als er wat met je lichaam aan de hand is, zoals een sneetje, schaafwond of griepje.

7. Het verbetert hersenfuncties

Intermittent fasting is goed voor de hersenen. Het neurale groeihormoon Brain-Derived Neurotrophic factor (BDNF) wordt verhoogd tijdens dit dieet. Het resultaat zijn nieuw ontwikkelde zenuwcellen, wat weer zorgt voor verbeterde hersenfuncties.

intermittent fasting voedsel

8. Een stabielere biologische klok

Net zoals een dag- en nachtritme heeft Intermittent fasting effect op jouw bioritme. Als je lichaam is gewend aan routinematig vasten dan heeft dit een positief effect op je vetpercentage, skelet spiermassa en lever. Je biologische klok tikt wat rustiger, dus is je lichaam meer in balans.