Life

Het grote mysterie van de ingepakte auto op de parkeerplaats van de Efteling

ingepakte-auto-efteling
Foto: @84eric / Twitter

Was jij afgelopen weekend naar de Efteling? Dan kan het zijn dat je getuige was van een zeer merkwaardig fenomeen: er stond een volledig met zwarte folie ingepakte auto op de parkeerplaats. Was het een grap, een publiciteitsstunt, een actie van een wraakzuchtige ex of een protestactie?

Volledig ingepakte auto op de parkeerplaats van de Efteling

Het zorgde voor nogal wat verbazing afgelopen weekend op de parkeerplaats van de Efteling, het zeer populaire pretpark in Kaatsheuvel: een volledig met zwarte folie ingepakte auto.

Was het misschien een protest actie? Toen beveiligers van de Efteling verwijderden bleek er een Tesla onder te zitten. Dus een protestactie zoals we die de laatste tijd vaak zagen tegen brandstof slurpende SUV’s was het in ieder geval niet.

Efteling ingepakte auto
Foto: @84eric / Twitter

Tumult op Twitter

Een Efteling bezoeker bracht de actie onder de aandacht op Twitter en plaatste foto’s van de actie met het bijschrift. “Heeft er iemand een geintje uitgehaald of zo?”, Later voegde hij daar een foto met het onderschrift “De beveiliging is de auto aan het uitpakken nu”, aan toe. Het bericht werd bijna 10.000 keer bekeken inmiddels.

De reden van de inpak actie

Wat was de aanleiding van de inpak actie? Wie waren de daders en slachtoffers? Van het slachtoffer weten we alleen dat het gaat om de eigenaar van een witte Tesla. De dader(s) zijn onbekend.

Wat de Efteling wel heeft kunnen achterhalen is de reden waarom de auto ingepakt was. Een woordvoerster van De Efteling vertelde aan pretpark nieuws- en informatiesite Loopings dat er geen sprake van een ruzie of een protestactie: “Het ging hierbij om een grap, zonder specifiek doel”, liet de woordvoerster weten.

Efteling ingepakte auto
Foto: @84eric/ Twitter

Nog meer bizarre acties op de parkeerplaats van de Efteling

Een ingepakte auto is lang niet het enige dat het personeel van de Efteling meemaakt aan bizarre acties. Zo gebeurt het vrijwel dagelijks dat bezoekers hun auto met draaiende motor en open deuren op de parkeerplaats achterlaten.

Blijkbaar veroorzaakt de opwinding van het Efteling bezoek een black out. ”Ik kon het in eerste instantie niet geloven, maar het gebeurt echt dagelijks” vertelde manager Anja Klis in een interview voor de Efteling podcast Kleine Boodschap.