In Frankrijk kun je nu het meest exclusieve stukje biefstuk ter wereld eten
Food & Drinks

In Frankrijk kun je nu het meest exclusieve stukje biefstuk ter wereld eten

Je kunt ons wakker maken voor een goed stukje biefstuk. Dat is iets wat de meesten van ons wel met elkaar gemeen hebben. De een is gek op rare, de ander op medium-rare en weer iemand anders is dol op well done. Het is heerlijk op z’n tijd, vooral als je ergens een plek hebt gevonden waar ze top kwaliteit vlees verkopen. Manly heeft nu de allerbeste biefstuk ter wereld gevonden en dat moesten we natuurlijk met jullie delen.

Heb jij zin in het beste stukje biefstuk ter wereld? Dan hoef je niet eens zo ver te reizen. In Frankrijk is er namelijk een slager die vlees op een hele bijzondere manier klaarmaakt. Alexandre Polmard, een ware eindbaas uit een slagersfamilie, heeft namelijk een manier ontdekt om zijn vlees te laten “overwinteren”. In plaats van het vlees een paar weken te laten rijpen bevriest hij het vlees en kan het maar liefst 15 jaar rijpen. Alles voor de beste smaak.

De familie Polmard heeft een slagerij en een eigen stuk land waar ze goed voor de runderen zorgen. De runderen hebben er een prachtig leven tot ze geslacht worden. Na het slachten worden ze in een waar laboratorium klaar gemaakt voor de grote winterslaap. Het vlees wordt naar een kamer gebracht waar een wind van maar liefst 75 km/u blaast waardoor het er wel -50 graden kan worden.

Het resultaat van deze bijzondere manier van invriezen? Een bizar goed stuk vlees met een heel erg heftig prijskaartje. Door deze manier van vlees invriezen heeft de familie het meest exclusieve biefstuk ter wereld ontwikkeld. Wat je neerlegt voor een ribsteak? Vanaf 3200 euro mag jij er van smikkelen. Wij houden het toch maar bij Loetje.