Food & Drinks

Zo maak je de beste ijskoffie tijdens deze hete dagen

ijskoffie maken

Deze warme dagen vragen gewoon om een heerlijke ijskoffie. Zo eentje met enorm veel ijsblokjes waar je weer even een opkikker van krijgt. Lekker voor tijdens je pauze als je thuis werkt maar ook heel smakelijk na het avondeten. Het klinkt misschien als een hele opgave om een ijskoffie te maken, maar gelukkig valt dit reuze mee. Met een goed koffiezetapparaat en ijsklontjes  kom je al heel ver.

Ijskoffie gezonder dan hete koffie?

Wist je dat ijskoffie veel minder cafeïne bevat dan een warm bakje koffie? Hete koffie bevat ongeveer 60 milligram cafeïne, terwijl ijskoffie maar 40 milligram bevat. Minder cafeïne is weer positief voor een betere nachtrust en dat is zeker geen luxe tijdens deze klamme warme dagen. Daarnaast zorgt minder cafeïne voor een gezondere hormoonbalans en een lagere bloeddruk.

Toch heeft ijskoffie ook een groot nadeel ten opzichte van een hete koffie. Uit een studie van de Thomas Jefferson Universiteit blijkt dat warme koffie meer antioxidanten bevat dan koude dranken. Laten antioxidanten nou net heel erg gezond zijn. Ze verminderen het risico op kanker, leveraandoeningen, hart- en vaatziekten en diabetes. Afwisseling is dus the key en helaas kunnen we ook niet oneindig aan een koffie-infuus zitten voor een beetje energie. We schreven al eerder hoeveel kopje koffie je maximaal per dag mag drinken.

Iced Americano ijskoffie maken

Deze ijskoffie is super makkelijk te maken waardoor je er nog sneller van kan genieten.

Benodigdheden

 • 1 (dubbele) espresso
 • Handjevol ijsklontjes
 • Koud water

Bereidingswijze

  1. Zet een espresso, laat deze even afkoelen en doe er dan een beetje koud water bij. één kopje espresso is meer dan genoeg
  2.  Gooi de espresso met het water in een longdrink beker. Geen koffiezetapparaat binnen handbereik? Oploskoffie is ook een prima optie. Zo kun je dit drankje bijvoorbeeld ook op vakantie maken.Doe hier ijsklontjes bij en roer even alles goed door. Je verrukkelijke ijskoffie is nu klaar.

Let op: deze is wel voor de koffieliefhebbers die normaal ook geen melk en suiker in hun koffie nemen. Hij is namelijk best sterk en wat aan de bittere kant. Maar wel heerlijk koud! Natuurlijk kun je het water ook vervangen door wat melk als je van wat minder sterk houdt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door nita uller-isser (@aniet_official)

Frappuccino ijskoffie maken

via Pauline’s Keuken kwamen een recept tegen om dé Starbucks Frappuccino’s te maken. Dat scheelt ons een hoop geld bij het koffietentje en je kunt er dus gewoon thuis van genieten.

Benodigdheden ( 2 Frappuccino’s)

 • 1 kopje afgekoelde espresso
 • 1 kopje melk
 • 2 theelepels suiker
 • Slagroom
 • 2 kopjes ijs
 • Caramelsaus

Bereidingswijze

 1. Doe de ijsklontjes, de afgekoelde koffie, de suiker en de melk in de keukenmachine en mix dit totdat het ijs fijngemalen is. Gebruik wel een keukenmachine die ijs kan crushen, anders heb je kans dat hij kapot gaat.
 2. Een toefje slagroom op je creatie en een beetje karamelsaus en de frappu is helemaal ready.

frappuccino-starbucks