Ierse whiskeys
Food & Drinks

De lekkerste Ierse Whiskeys van rond de €30 voor jou geselecteerd

Als je op zoek bent naar een paar van de lekkerste Ierse Whiskeys van rond de 40 euro, ben je precies bij het goede adres. In dit artikel nemen we je een klein stukje mee in de geschiedenis van Europa’s oudste drankje, en doen we een aantal aanbevelingen op het gebied van Ierse Whiskeys.

Whiskey is Europa’s oudste drankje

Het woord Whiskey zelf is afgeleid van de term ‘uisce beatha’, wat ‘water des levens’ betekent. Whiskey is een van Europa’s vroegste gedistilleerde dranken. Sterker nog, de Ierse whiskey dateert op z’n vroegst uit het jaar 1405, ongeveer negentig jaar voordat de Schotse Whisky voor het eerst werd geregistreerd.

Hoewel de kwaliteit van de Ierse Whiskey in de 20e eeuw een tijdje achteruit ging, heeft de markt zich weer volledig herpakt. Door heel Ierland zijn er in de afgelopen decennia distilleerderijen uit de grond gestampt. De Ierse Whiskey is momenteel één van de snelst groeiende ter wereld.

de lekkerste Ierse whiskeys

De lekkerste Ierse Whiskeys van rond de 30 euro

Nu je je dagelijkse portie geschiedenisles hebt gehad, is het tijd om over te gaan op wat echt telt, namelijk de lekkerste Ierse Whiskeys van rond de €30. We hebben een kleine selectie gemaakt van wat wij de lekkerste vonden voor een relatief betaalbare prijs. Klaar voor?

Jameson Black Barrel

Jameson’s Black Barrel is een andere keuze in smaak dan van hun origineel. Bij het drinken van deze heerlijke fles ervaar je geen zachte, neutrale en ingetogen kenmerken als die van hun groene fles, maar in plaats daarvan een heerlijke toffee-achtige smaak met een lange afdronk van vanille en hout.

SHOP NU VOOR 30,95 EURO

Jameson Black Barrel Ierse whiskey

Tyrconnell Original Single Malt

Tyrconnell is wat je noemt een legende in het Ierse distilleren. Tyrconnell laat zien wat het belang is van het nemen van risico’s en het volgen van je onderbuikgevoel. De whisky zelf is erg lekker, zonder daarbij al te complex te zijn. In de smaak zijn aroma’s van geroosterde noten te vinden met een heerlijke, zachte afdronk.

SHOP NU VOOR 23,50 EURO

Tyrconnell Original Single Malt Ierse whiskey

Powers Gold Label

Wij denken dat menig whiskey drinker de familie Powers dankbaar is voor het oprichten van Irish Distillers. Deze distilleerderij heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de Ierse whisky in zijn donkerste dagen zou voortleven. Des te meer reden om eens hun Powers Gold Label te proeven. Het is een krachtige en peperige kijk op Ierse whisky waarbij ze gebruik maken van gedurfde smaken.

SHOP NU VOOR 23,50 EURO

Powers Gold Label Ierse whiskey

Connemara Original Single Malt Irish Whiskey

De Connemara Single Malt lijkt qua smaakpatroon meer op de Schotse variant dan op een Ierse Whiskey. Door de toevoeging van gerookte turf is het een whiskey met een heerlijke rokerige geest met daarin honingachtige kenmerken. Als je meer houdt van een subtiele whiskey, is deze misschien niet iets voor jou. Wij daarentegen vonden deze verrukkelijk.

SHOP NU VOOR 23,50 EURO

Connemara Original Single Malt Iers whiskey

Meer lezen over de beste Whiskeys

Whiskey is een drankje waar je alle kanten mee op kan. De rijke historie ervan heeft ervoor gezorgd dat het een wereldwijde markt is geworden waar jaarlijks miljarden in omgaan.

Ontzettend veel voor ons om over te schrijven dus, maar we doen het met liefde. Als je meer wil lezen over whiskey, check dan ook eens één van de onderstaande artikelen: