Living

Succesvol je huis verkopen doe je met deze slimme tips

huis verkopen succesvol

Staat je woning te koop? Dan is het sowieso al een mega spannende tijd. Het liefst wil je jouw huis natuurlijk zo snel mogelijk verkopen voor een goede prijs. De beste manier? Wellicht tijdens een reclamespot na het half 8 journaal. Helaas laat je portemonnee zo’n dure televisiespot niet toe. Wij hebben daarom 7 tips voor jou om je huis snel te verkopen. 

Huizenmarkt koelt verder af

Voor de koper is het natuurlijk mega fijn dat de gekte op de huizenmarkt wat afneemt. Als verkoper is het wat minder goed nieuws. Niet zo lang geleden viel je mond nog van verbazing open als je hoorde hoeveel er werd overboden op de huizen. Het lijkt erop dat de huizenmarkt verder afkoelt nadat in het eerste kwartaal de gemiddelde huizenprijs al daalde.

Minder kijkers zorgt natuurlijk ook minder bieders en dat kan best wat stress opleveren. Je huis verkopen wordt dan toch lastiger. Het aantal biedingen liep de afgelopen maanden per woning terug van gemiddeld 6 naar 4,6 biedingen. Zo blijkt uit gegevens van Makelaarsland, een van de grootste makelaarskantoren van Nederland.

klein-huisje

7 slimme tips om succesvol je huis te verkopen

Een huis verkopen kan nog best stressvol zijn als hij al een tijdje te koop staat. Lukt het je maar niet met de verkoop? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet. Succes gegarandeerd!

1. Bed verschonen

Niets is fijner dan een heerlijk vers bedje. Pas gewassen beddengoed ruikt altijd zo lekker fris. Verfris je bed regelmatig. Weet je dat er een bezichtiging aankomt? Was je lakens dan vlak voor de bezichtiging.

2. Lekkere geur in huis

We horen je denken: hier komt waarschijnlijk een stukje over het bakken van een appeltaart? Wrong! Volgens Makelaars Libero Aankoop is dat juist geen goed idee en helpt dit niet met je huis verkopen. Je moet juist kiezen voor een zo neutraal mogelijke geur. Lavendel en wierook kunnen natuurlijk ook heerlijk ruiken, maar daarbij heb je ook kans dat de geur iets te heftig is.

Zet eerder een lekker bakje koffie of doe een beetje wasverzachter met water in een plantenspuit en spuit dit op de bank of vloerbedekking. Dit roept een huiselijke sfeer op bij je potentiële kopers. Een frisse geur versterkt ook het gevoel van een hygiëne en netheid in je woning.

koffie-maken-bonen

3. Spullen opbergen

Speelgoed, kranten en boeken: ze zwerven overal los in je huis. Zorg ervoor dat 1 kast helemaal leeg is en gebruik deze om nog even last minute alle rondslingerende spullen in op te bergen. Zo lijkt het niet of er nooit chaos in je stekkie is geweest.

4. Persoonlijkheid toevoegen

In eerste instantie zal je denken dat de kopers niet zitten te wachten op tientallen foto’s van je kroost aan de muur. Toch kan een strak opgeruimd huis ook wat kill aanvoelen. Je wilt natuurlijk wel dat je kopers een gezellig en huiselijk gevoel krijgen als ze binnenkomen.

Voeg wat leven toe door wat leuke foto’s op de hangen, mooie kussentjes op de bank en plaatst een mooi woonblad op de koffietafel. Less is more! Zorg er vooral voor dat het gezellig overkomt en niet te chaotisch.

5. Huisdieren ergens laten logeren

Het kan best zo zijn dat jouw potentiële kopers niet zo gecharmeerd zijn van jouw fluffy Max of harige Poekie. Niet iedereen is dol op huisdieren. Wellicht kunnen ze tijdens de dag van de bezichtiging even op bezoek bij vrienden of familie.

Daarnaast ruiken ze helaas ook niet naar roosjes en komt de geur dus ook niet altijd ten goede. Ruim de kattenbak op, zet de hondenmand in een lege kast en verwijder de haren van de banken en stoelen. Dan ziet alles er weer fris uit.

hond-bank

6. Woning op social media

Vroeger vertelde we aan ons vrienden en familie dat het huis te koop stond en dan hoopten we maar dat ze genoeg kennissen hadden met interesse. Nu wel social media hebben, is dat natuurlijk veel makkelijker. Het medium heeft een mega groot bereik.

Dit keer dus geen zonnige vakantiekiekjes, maar een Funda linkje naar jouw prachtige huis. Nu natuurlijk nog even vragen of je Facebook vrienden jouw linkje willen delen. Wellicht is die ene oom van je vriendin wel op zoek naar een woning. Je huis verkopen kan dan weleens heel snel gaan.

7. Mooie bos bloemen op tafel

Bloemen zijn bij iedereen geliefd. Het staat gezellig en ruikt ook nog eens heel lekker. Koop een vers boeketje op de ochtend dat de bezichtigingen zijn. Dan zijn de bloemen vaak ook nog op z’n mooist.

bos-bloemen