Funda

Huis van Mo Ihattaren in executieverkoop: “betaalde rekeningen niet”

huis-mo-ihattaren-verkoop
(Foto: Funda / Instagram)

Waar is Mohamed Ihattaren? Dat vragen we ons af. Eén ding is zeker, niet in zijn huis in Vleuten. Volgens Funda gaat zijn rijtjeswoning nabij Utrecht namelijk per 16 november in de executieverkoop om een wel hele bijzondere reden.

De gevallen potentiële wereldster had een grote toekomst voor zich, maar het lot besloot anders. Met zijn rijkelijke salaris van PSV en Juventus kocht hij het herenhuis, maar betaalde nooit een op maat gemaakte eettafel. Na bezoek van twee deurwaarders en meerdere betaalherinneringen gaat zijn huis aan de Haarzichtlaan nu gedwongen in de verkoop.

Teleurstellende carrière Ihattaren

Hij is pas 21 jaar, maar over zijn leven zou je nu al een bestseller kunnen schrijven inclusief succesvolle verfilming. De Marokkaanse aanvallende middenvelder was eens een groot talent bij PSV. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor de Eindhovenaren en veroverde de harten van voetbalminnend Nederland. Iedere jonge voetballer kent een dipje, maar komt hier vaak sterker uit.

Bij Mohamed Ihattaren was dat niet het geval, mede door toenmalige PSV-trainer Roger Schmidt die niet met de temperamentvolle speler overweg kon. Ihattaren koos voor een avontuur bij het grote Juventus. De creatieve spelmaker raakte in de vergetelheid. Randzaken namen de overhand en Ihattaren belandde in de put.

Hij kwam flink wat kilo’s aan en raakte meermaals negatief in het nieuws rondom zijn bezigheden naast het veld, waaronder met zijn vriendin Yasmine. Bij Ajax zagen we nog vleugjes van het talent, maar ook hier zorgden persoonlijke problemen voor een exit. Uiteindelijk werd zijn contract bij Juventus ontbonden, en een potentiële deal met het Turkse Samsunspor ketste af.

huis-mo-Ihattaren-veiling
(Foto: Instagram @iamihattaren)

Verhaal achter de verkoop

Via De Telegraaf kwamen de oorzaken van de executieverkoop aan het licht. Waterschap de Dommel en meubelbedrijf Sucasa hebben nog geld van Ihattaren tegoed.

“In 2021 heeft hij bij ons meubels gekocht voor zijn moeder. Een deel heeft hij betaald, maar de eettafel ter waarde van 2800 euro niet”, openbaarde eigenaar Vural Bilgili van meubelbedrijf Sucasa. “Ihattaren zei zelf nog het geld contant te komen brengen, maar later reageerde hij niet meer op mijn berichten en heeft hij mij zelfs geblokkeerd. Ook zijn broers, die erbij waren toen hij de meubels voor zijn moeder kocht, zeggen niets meer met hem te maken te hebben.”

huis-mo-Ihattaren-veiling

Geen foto’s van de woning

Wat de waarde van het huis is, is niet bekend. De vraagprijs was in eerste instantie 925.000 euro, maar deze werd de laatste maanden flink gedrukt. Bij een executoriale verkoop gaat de woning vrijwel altijd voor een flink lager bedrag over de spreekwoordelijke toonbank.

De woning in kwestie is een woonhuis met ondergrond, erf, tuin en bijbehorende parkeerplaats, gelegen in Vleuten aan de Haarzichtlaan 33. Foto’s van de binnenkant van de woning zijn niet te vinden op Funda. Wel krijgen we een kijkje in de tuin. Mocht je de woning willen kopen is het ook niet mogelijk om de woning te gaan bezichtigen. Wat je aan de binnenkant treft zul je pas weten als het van jou is.

Mocht je de woning willen kopen, dien je rekening te houden met verschillende kosten, waaronder eventuele ontruimingskosten en de achterstallige bijdragen bij de Vereniging van Eigenaren (VvE). Volgens opgave van de VvE bedraagt de achterstand € 120,00 en is de maandelijkse bijdrage € 20,00. Alle foto’s verkregen via Funda.

huis-mo-Ihattaren-veiling

huis-mo-Ihattaren-veiling

huis-mo-Ihattaren-veiling

huis-mo-Ihattaren-veiling