huis-bob-sikkes-kopen-zonder-kijken
Interieur

Dit is het prachtig huis van ‘Kopen Zonder Kijken’-aannemer Bob Sikkes

Bouwdeskundige Bob Sikkes kan werkelijk van elke bouwval een pareltje maken in het veelbekeken programma Kopen zonder kijken. Wij staan elke keer weer verbluft hoe hij met een klein budget een heus paleisjes kan neerzetten. Als fan van het programma zou het je vast niet ontgaan zijn dat bijna elke kandidaat wordt verrast met  een visgraat vloer of stalen deur. Benieuwd of Bob dit ook in zijn eigen huis heeft?

Kopen zonder kijken

Zou jij het durven om een huis te kopen zonder eerst te kijken? Veel kandidaten hebben de stap toch genomen met behulp van presentator Martijn Krabbé, Makelaar Alex van Keulen, interieur stylist Roos van Reedijk en natuurlijk Bob Sikkes; de beruchter aannemer van alle verbouwingen.

In elke aflevering van het klusprogramma  zie je hoe lastig het is om voor de kandidaten een woning naar wens te kopen. Je huis succesvol verkopen lijkt wel makkelijker te zijn dan een woning te vinden die aan alle eisen voldoen. Soms schrikken we weleens van de torenhoge vraagprijzen van een woning . Met een hoop gestress en vaak nog een tussentijds verhoogd budget komt het toch altijd weer goed en zien we de meest verrassende verbouwingen.

Toch gaat niet altijd alles vlekkeloos in het programma. In onderstaande video kun je zien dat Makelaar Alex even een stapje te ver naar achteren zette en in de vijver belandde. Oeps, gelukkig maar dat de verbouwingen vaak niet in het water vallen.

Huis Amsterdam Bob Sikkens

Je zou misschien denken dat de bouwdeskundige in zijn privé leven ook constant bezig is met kopen en verbouwen. Toch is dat niet helemaal waar! Bob Sikkes woont al meer dan 20 jaar in Amsterdam met zijn partner Michiel.

Elk jaar verandert het stel wel iets aan het huis. Zo had de woning eerst maar één verdieping en hebben ze er later een tweede bijgekocht. Het AD gaf een kijkje binnen bij Bob Sikkes van kopen zonder kijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AD.nl (@ad_nl)

Ons oog viel meteen op het schitterende haardgedeelte naast de keuken. Dat geeft nog eens een luxe gevoel als je daarnaast je een pasta bolognese aan het bereiden bent. De schitterende kunstwerken aan de muur mogen zeker ook niet onbenoemd blijven. Deze springen er echt uit. En het zal je niks verbazen: de visgraat vloer is net als bij 99% van de kandidaten ook in Bobs huis te vinden.

bob-sikkes-woning-kopen-zonder-kijken
Beeld: video AD

Nieuwe woning in Baambrugge

Zoals je eerder kunt lezen bleef Bob zijn woning in Amsterdam heel lang trouw. Toch begon het vorig jaar te kriebelen bij de bouwdeskundige van kopen zonder kijken en zijn partner.  Ze zijn toen opzoek gegaan naar een nieuwe woning.

Het stel heeft  een vrijstaand huis in Baambrugge gekocht. Wij helpen je even met de topo, want we kunnen ons voorstellen dat je geen idee hebt waar dit ligt. Baambrugge is een dorp in de gemeente De Ronde Venen in het noordwesten van de provincie Utrecht. Vlakbij de Vinkeveense plassen en Abcoude. In 2021 telde dit dorp maar 1.445 inwoners. Niet zo massaal als Amsterdam dus.

Naar verluid is de woning gekocht voor 530.000 euro met daarboven op nog een flinke verbouwing. Het is een klassieker huis dan het appartement in Amsterdam. Aan Story liet Bob weten dat hij het uiteraard zelf heeft verbouwd. Wij hadden ook niet anders verwacht. Toch denken wij wel dat ze het hebben gekocht door wél van tevoren te kijken. Helaas zijn er nog geen beelden van het huis. Voel jij ook nieuwe aflevering aankomen?

baambrugge
Foto: Facebook Baambrugge