huidverzorging voor mannen tips
Style

Huidverzorging voor mannen: deze 5 dingen moet je weten

Gezichtscrèmes en serums zullen sommige mensen nog steeds associëren met vrouwen, maar ook als man is er helemaal niks mis mee om aandacht te besteden aan je huid. Ook mannen willen er fris en fruitig uitzien en met deze huidverzorging voor mannen tips loop jij binnen de kortste keren rond met een stralende huid.

1. Weg met die viezigheid

Voordat je aan de slag gaat met allerlei crèmes, is het belangrijk om te beginnen met een schoon “canvas”. Je huid wordt gedurende de dag blootgesteld aan allerlei vervuilende stoffen, zoals uitlaatgassen, sigarettenrook of zelfs een vervuilde lucht in huis.

huidverzorging mannen gezicht wassen

Die vervuilende stoffen wil je eerst van je gezicht verwijderen, want ze zijn uiteraard niet goed en kunnen je irritaties en een doffe huid opleveren. Kies dus een lekkere face wash uit en begin je huidverzorging voor mannen routine met het wassen van je gezicht. Daarnaast is stomen ook een goede manier om je gezicht te reinigen.

bol.com Nivea Men face wash

SHOP NU VOOR 4,49 EURO

2. Huidverzorging voor mannen

Nadat je de dag (of nacht) van je gezicht hebt gewassen, is het tijd om je huid van buitenaf te verzorgen. Er bestaan voor elk huidtype verschillende crèmes om je huid in vorm te houden.

Als je geen idee hebt wat je huidtype is, kun je altijd even langs een winkel als Douglas of Ici Paris gaan voor advies. Je zult merken dat er speciale mannen crèmes zijn, maar die bevatten doorgaans dezelfde ingrediënten als de vrouwelijke varianten. Meestal is het enige verschil dat de crèmes voor heren wat mannelijker ruiken.

huidverzorging mannen crèmes

3. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Het geheim van een gezond uitziende huid is hydratatie. Volgens de gerenommeerde dermatoloog Howard Murad zorgt dit ervoor dat je er behoorlijk lang jeugdig uit blijft zien.

Zorg er dus voor dat je voldoende water binnenkrijgt en investeer bijvoorbeeld in een waterfles met tijdsmarkeringen, zodat je gedurende de hele dag gehydrateerd blijft.

bol.com motivatie waterfles Lacardia

SHOP NU VOOR 23,95 EURO

4. Pas op met de zon

Je huid gehydrateerd houden, betekent niet alleen water naar binnen werken. Je moet er ook voor zien te zorgen dat je cellen gehydrateerd blijven en dat lukt minder goed als ze beschadigd zijn.

Een grote boosdoener als het gaat om beschadigde cellen is helaas de zon. Hij zorgt er inderdaad voor dat je wat vitamine D binnenkrijgt, maar de straling is ook schadelijk voor je huid en wordt zelfs in verband gebracht met huidkanker. Smeer je dus lekker in met zonnebrandcrème om problemen te voorkomen.

Andere dingen die je cellen kunnen beschadigen zijn onder andere alcohol en tabak. Pas daar dus ook mee op, maar iedereen begrijpt het als je om de zoveel tijd toch lekker wilt genieten van een pilsje.

bol.com Biodermal zonnebrand

SHOP NU VOOR 14,39 EURO

5. Verzorging van binnenuit

Afgezien van reinigen en smeren, kun je ook van binnenuit je huid verzorgen. Dat doe je door middel van voeding, die bepaalde broodnodige vitamines bevat. Zo wordt je huid erg blij van vitamine A, B2, B5, B8, C en D.

Deze kun je binnenkrijgen door middel van gezonde voedingsmiddelen en supplementen, maar het werkt beter als je ze op een natuurlijke manier via je voeding naar binnen werkt. Zo zit vitamine C onder andere in fruit en groente, zoals kiwi’s, bessen en aardbeien.

Vitamine A vind je weer in dierlijke producten, waaronder vlees, vis en zuivelproducten. Check de website voedingscentrum.nl voor een overzicht van waar de vitamines precies goed voor zijn, hoeveel je ervan binnen moet krijgen en waar ze in zitten.

Parfum sprayen voor de ladies

Naast een stralende huid vinden vrouwen een lekker geurende man ook bijzonder appetijtelijk. Met deze 5 tips voor het sprayen van parfum weet je precies wat je wel en niet moet doen.